Naranccsal és tárkonnyal töltött hering

Elkészítési idő: 80 perc Munkaidő: 50 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Naranccsal és tárkonnyal töltött hering
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
4 db konyhakész hering
1 db narancs
1 evőkanál apróra vágott, friss tárkony
4 szál zöldhagyma
5 dkg zsemlemorzsa
ízlés szerint
ízlés szerint bors
A körítéshez:
2 db narancs
1 evőkanál barna cukor
1 evőkanál olívaolaj
igény szerint friss tárkony
A tálaláshoz:
igény szerint zöldsaláta

Elkészítés:

1. A töltelékhez megreszelünk egy fél narancshéjat (1. kép).

2. Az egész narancsot meghámozzuk, és felaprítjuk egy tányéron (2. kép), hogy az összes levét kinyerjük.

3. Összekeverjük a narancs húsát, levét, reszelt héját, a zöldhagymát, a zsemlemorzsát és a tárkonyt egy tálban (3. kép). Sózzuk, borsozzuk.

4. A tölteléket 4 egyenlő részre osztjuk, és a halak belsejébe töltjük.

5. Mindegyik halat egy négyzet alakú, vékonyan beolajozott alufóliára tesszük, és úgy csomagoljuk bele a halakat, hogy tökéletesen zárjanak. Forró faszénparázs fölött 20-30 percig grillezzük, míg a hering átsül - húsa fehér lesz és szilárd tapintású.

6. Közben elkészítjük a köretet. Meghámozzuk, és vastag szeletekre vágjuk a két narancsot, és megszórjuk cukorral. Kevéssel mielőtt a hal átsül, olajat csepegtetünk a narancsszeletekre, és 5 percre a grillre tesszük, hogy átmelegedjenek.

7. A halakat tányérokra tesszük, grillezett narancsszeletekkel, friss tárkonyággal és salátával tálaljuk.

Naranccsal és tárkonnyal töltött hering Naranccsal és tárkonnyal töltött hering Naranccsal és tárkonnyal töltött hering
Ha a szabadtéri sütésnél egy marék cukrot szórunk a lángra, a parázs illatossá válik.
Grillezéskor a szárított fűszert közvetlenül a parázsra is szórhatjuk, mert ettől finom aromát kap a sült.
A citrusféléket - a belső fehér hártyával együtt - a következőképpen hámozzuk meg: a gyümölcsöt kettévágjuk, majd a tetejéről is levágunk egy szeletet. A nagyobbik vágott felületre fektetjük, és felülről lefelé vágva körbeszeleteljük.
Naranccsal és tárkonnyal töltött hering
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1167 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Barbecue és nyári saláták
Barbecue és nyári saláták
(Vince Kiadó, 2005)

A hagyományos barbecue-ételek receptgyűjteménye, lépésről lépésre. Ez az ötletekkel teli szakácskönyv 120 különféle ínycsiklandó barbecue- és salátareceptet ajánl. Külön fejezetek foglalkoznak a hallal és a tenger... bővebben...
Naranccsal és tárkonnyal töltött hering
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Barbecue és nyári saláták
Barbecue és nyári saláták
(Vince Kiadó, 2005)

A hagyományos barbecue-ételek receptgyűjteménye, lépésről lépésre. Ez az ötletekkel teli szakácskönyv 120 különféle ínycsiklandó barbecue- és salátareceptet ajánl. Külön fejezetek foglalkoznak a hallal és a tenger... bővebben...
most van szezonja