Naranccsal és tárkonnyal töltött hering



Elkészítés:
1. A töltelékhez megreszelünk egy fél narancshéjat (1. kép).
2. Az egész narancsot meghámozzuk, és felaprítjuk egy tányéron (2. kép), hogy az összes levét kinyerjük.
3. Összekeverjük a narancs húsát, levét, reszelt héját, a zöldhagymát, a zsemlemorzsát és a tárkonyt egy tálban (3. kép). Sózzuk, borsozzuk.
4. A tölteléket 4 egyenlő részre osztjuk, és a halak belsejébe töltjük.
5. Mindegyik halat egy négyzet alakú, vékonyan beolajozott alufóliára tesszük, és úgy csomagoljuk bele a halakat, hogy tökéletesen zárjanak. Forró faszénparázs fölött 20-30 percig grillezzük, míg a hering átsül - húsa fehér lesz és szilárd tapintású.
6. Közben elkészítjük a köretet. Meghámozzuk, és vastag szeletekre vágjuk a két narancsot, és megszórjuk cukorral. Kevéssel mielőtt a hal átsül, olajat csepegtetünk a narancsszeletekre, és 5 percre a grillre tesszük, hogy átmelegedjenek.
7. A halakat tányérokra tesszük, grillezett narancsszeletekkel, friss tárkonyággal és salátával tálaljuk.
![]() |
![]() |
![]() |