Szalonna és kagyló nyárson



Elkészítés:
1. A citrom reszelt héját és levét, az olajat és a kaprot összekeverjük egy tálban. Belekeverjük a kagylókat, hogy a pác jól bevonja. 90-120 percet hagyjuk pácolódni.
2. A piros, zöld és sárga kaliforniai paprikát félbevágjuk, és kimagozzuk. A félbevágott paprikákat 2,5 cm-es darabokra aprítjuk (1. kép), felhasználásig félretesszük.
3. A szalonna bőrét levágjuk. A vékony szalonnaszeleteket félbevágjuk (2. kép).
4. A kagylókat kivesszük a pácléből, és a maradék levet megtartjuk. Mindegyik kagylót becsomagoljuk egy szalonnacsíkba (3. kép).
5. A szalonnába csomagolt kagylókat a kaliforniai paprikadarabokkal váltakozva nyársra fűzzük.
6. Forró faszénparázs fölött grillezzük a szalonna- és kagylónyársakat 5 percig, közben a páclével kenegetjük.
7. A szalonna- és kagylónyársakat tányérra tesszük, és azonnal tálaljuk.
![]() |
![]() |
![]() |