Szalonna és kagyló nyárson

Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 40 perc könnyen elkészíthető drága
Szalonna és kagyló nyárson
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
6 szelet baconszalonna
½ db citrom leve és reszelt héja
4 evőkanál napraforgóolaj
igény szerint szárított kapor

Elkészítés:

1. A citrom reszelt héját és levét, az olajat és a kaprot összekeverjük egy tálban. Belekeverjük a kagylókat, hogy a pác jól bevonja. 90-120 percet hagyjuk pácolódni.

2. A piros, zöld és sárga kaliforniai paprikát félbevágjuk, és kimagozzuk. A félbevágott paprikákat 2,5 cm-es darabokra aprítjuk (1. kép), felhasználásig félretesszük.

3. A szalonna bőrét levágjuk. A vékony szalonnaszeleteket félbevágjuk (2. kép).

4. A kagylókat kivesszük a pácléből, és a maradék levet megtartjuk. Mindegyik kagylót becsomagoljuk egy szalonnacsíkba (3. kép).

5. A szalonnába csomagolt kagylókat a kaliforniai paprikadarabokkal váltakozva nyársra fűzzük.

6. Forró faszénparázs fölött grillezzük a szalonna- és kagylónyársakat 5 percig, közben a páclével kenegetjük.

7. A szalonna- és kagylónyársakat tányérra tesszük, és azonnal tálaljuk.

Szalonna és kagyló nyárson Szalonna és kagyló nyárson Szalonna és kagyló nyárson
A fésűkagyló tisztítása során a kagylókat az izomrost és az ikra közé szúrva kinyitjuk. A kagylókat megmossuk, gondosan eltávolítjuk róluk a szennyeződést, majd lehúzzuk a csillogó, fehér izmot és a fekete belet, de a narancsszínű ikra maradjon sértetlen.
8-10 garnélarákot megtisztítunk, és a kagylóval együtt a páclébe tesszük. A kaliforniai paprikadarabokkal váltakozva nyársra fűzzük.
Friss és gyümölcsös, száraz, üde, fiatalon fogyasztandó fehérbor illik hozzá.
Elegáns és száraz, lendületes savtartalmú, fahordós érlelésű fehérbor illik hozzá.
Könnyű, száraz, fehér habzóbor illik hozzá.
Szalonna és kagyló nyárson
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1498 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Barbecue és nyári saláták
Barbecue és nyári saláták
(Vince Kiadó, 2005)

A hagyományos barbecue-ételek receptgyűjteménye, lépésről lépésre. Ez az ötletekkel teli szakácskönyv 120 különféle ínycsiklandó barbecue- és salátareceptet ajánl. Külön fejezetek foglalkoznak a hallal és a tenger... bővebben...
Szalonna és kagyló nyárson
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Barbecue és nyári saláták
Barbecue és nyári saláták
(Vince Kiadó, 2005)

A hagyományos barbecue-ételek receptgyűjteménye, lépésről lépésre. Ez az ötletekkel teli szakácskönyv 120 különféle ínycsiklandó barbecue- és salátareceptet ajánl. Külön fejezetek foglalkoznak a hallal és a tenger... bővebben...
facebook