Grillezett hering citrommal

Elkészítési idő: 40 perc Munkaidő: 20 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Grillezett hering citrommal
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
4 db konyhakész hering
1 db szeletelt citrom
5 dkg vaj
2 evőkanál apróra vágott, friss petrezselyemzöld
½ teáskanál citrombors
ízlés szerint
A tálaláshoz:
igény szerint friss, ropogós kenyér

Elkészítés:

1. Az előkészített heringet kívül-belül megsózzuk.

2. Mindegyik hal belsejébe egy babérlevelet teszünk.

3. Négy négyzet alakú alufóliát az asztalra teszünk, és egyenlően elosztjuk rajtuk a citromszeleteket. A citromszeletek tetejére egy-egy halat teszünk (1. kép).

4. Addig keverjük a vajat, amíg megpuhul, belekeverjük a petrezselymet és a citromborsot. A fűszeres vajat bőségesen a halra morzsoljuk (2. kép).

5. A halat szorosan az alufóliába csomagoljuk (3. kép), közepesen meleg parázs fölött 15-20 percig grillezzük, vagy addig, amíg a hal átsül - a húsának fehérnek és szilárd tapintásúnak kell lennie (bontsa ki a fóliát, hogy ellenőrizze, majd csomagolja vissza).

6. A halcsomagokat előmelegített tányérokra tesszük.

7. Közvetlen tálalás előtt kibontjuk a fóliát, és a halat friss, ropogós kenyérrel tálaljuk, amivel kimártogathatjuk az ízletes szaftot.

Grillezett hering citrommal Grillezett hering citrommal Grillezett hering citrommal
Főételként pisztrángot használjunk hering helyett. 20-30 percig sütjük, míg a húsa szilárd tapintású és opálos színezetű nem lesz.
Elegáns és száraz, lendületes savtartalmú, fahordós érlelésű fehérbor illik hozzá.
Száraz rozé illik hozzá.
Grillezett hering citrommal
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 6007 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Barbecue és nyári saláták
Barbecue és nyári saláták
(Vince Kiadó, 2005)

A hagyományos barbecue-ételek receptgyűjteménye, lépésről lépésre. Ez az ötletekkel teli szakácskönyv 120 különféle ínycsiklandó barbecue- és salátareceptet ajánl. Külön fejezetek foglalkoznak a hallal és a tenger... bővebben...
Grillezett hering citrommal
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Barbecue és nyári saláták
Barbecue és nyári saláták
(Vince Kiadó, 2005)

A hagyományos barbecue-ételek receptgyűjteménye, lépésről lépésre. Ez az ötletekkel teli szakácskönyv 120 különféle ínycsiklandó barbecue- és salátareceptet ajánl. Külön fejezetek foglalkoznak a hallal és a tenger... bővebben...
google+