Meggy vörösborban

| Borban párolt meggy receptek
Elkészítési idő: 90 perc Munkaidő: 20 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Meggy vörösborban
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
100 dkg kimagozott meggy
2 és fél dl vörösbor
vagy
2 és fél dl marsala bor
1 darabka fahéj
másfél dl habtejszín
2 és fél dl víz
1 db citrom héja, reszelt
15 dkg finomított kristálycukor

Elkészítés:

1. A cukrot, a citromhéjat, a fahéjat, a vizet és a marsalát vastag aljú fazékba tesszük, és állandóan keverve felforraljuk. Csökkentjük a lángot, és 5 percig tovább főzzük. Kivesszük a fahéjat.

2. Hozzáadjuk a meggyet, lefedjük, és 10 percig kis lángon főzzük. Szűrőkanállal átszedjük a meggyet egy tálba.

3. Újra a tűzhelyre tesszük a fazekat, és felforraljuk a lét. 3-4 percig forraljuk, amíg sűrű és szirupos lesz. A szirupot a meggyre öntjük, és hagyjuk kihűlni, majd 1 órára hűtőbe tesszük.

4. A tejszínt kemény habbá verjük. A meggyet és a szirupot 4 tányérba vagy pohárba osztjuk, a tejszínhabbal díszítjük, és tálaljuk.

Meggy vörösborban
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 2706 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Olasz konyha Olasz konyha
(Vince Kiadó, 2011)

Az olasz konyháért szinte mindenki rajong. Alighanem azért, mert a tésztákkal vagy rizottókkal, hús- és halspecialitásokkal bőségesen megrakott tányérok láttán vagy a nagyszerű desszertek megízlelésekor átérezhetjük, hogy az... bővebben...
Meggy vörösborban
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Olasz konyha Olasz konyha
(Vince Kiadó, 2011)

Az olasz konyháért szinte mindenki rajong. Alighanem azért, mert a tésztákkal vagy rizottókkal, hús- és halspecialitásokkal bőségesen megrakott tányérok láttán vagy a nagyszerű desszertek megízlelésekor átérezhetjük, hogy az... bővebben...
vegetáriánus ételek