Cappuccino-felfújt

Kávéfelfújt

Elkészítési idő: 30 perc Munkaidő: 15 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Cappuccino-felfújt
Eljárások: habverés, kikeverés, sütés
Adag: 2 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
evőkanál kávélikőr
teáskanál instant kávé
5 dkg olvasztott étcsokoládé
1 nagy szétválasztott tojás
2 evőkanál habtejszín
evőkanál világos nádcukor
A formák kikenéséhez:
igény szerint vaj
A sütőformákhoz:
igény szerint nádcukor
A szóráshoz:
igény szerint keserű kakaópor
A tálaláshoz:
igény szerint csokoládés keksz
vagy
igény szerint vaníliafagylalt

Elkészítés:

1. A sütőt 190 °C-ra előmelegítjük. Hat darab 1,75 dl űrtartalmú felfújtformát kivajazunk, és cukorral beszórjuk. Az edényeket tepsire helyezzük.

2. A habtejszínt vastag aljú lábosban takaréklángon felmelegítjük, elkeverjük benne az instant kávét, majd hozzáöntjük a kávélikőrt. A keveréket szétosztjuk a 6 formába.

3. A tojásfehérjéket egy tiszta tálban félkemény habbá verjük, majd a beleszitált cukorral tovább verjük, amíg kemény habot kapunk. Egy másik nagy tálban a tojássárgájákat az olvasztott csokoládéval habosra keverjük. Először csak egy kevés fehérjehabot keverünk hozzá, hogy fellazítsuk, majd az egész habot óvatosan beleforgatjuk.

4. A csokoládéhabos keveréket rákanalazzuk a kávés tejszínre. Az előmelegített sütőbe téve 15 percig sütjük, vagy amíg éppen csak megszilárdul. A kis felfújtakat kakaóporral meghintve, melegen tálaljuk, vaníliafagylaltot vagy csokoládés aprósüteményt kínálunk mellé.

Cappuccino-felfújt
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1970 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Olasz konyha Olasz konyha
(Vince Kiadó, 2011)

Az olasz konyháért szinte mindenki rajong. Alighanem azért, mert a tésztákkal vagy rizottókkal, hús- és halspecialitásokkal bőségesen megrakott tányérok láttán vagy a nagyszerű desszertek megízlelésekor átérezhetjük, hogy az... bővebben...
Cappuccino-felfújt
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Olasz konyha Olasz konyha
(Vince Kiadó, 2011)

Az olasz konyháért szinte mindenki rajong. Alighanem azért, mert a tésztákkal vagy rizottókkal, hús- és halspecialitásokkal bőségesen megrakott tányérok láttán vagy a nagyszerű desszertek megízlelésekor átérezhetjük, hogy az... bővebben...
facebook