Jeges csokoládédesszert

Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 15 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Jeges csokoládédesszert
Adag: 4-6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
3 és fél dl habtejszín
9 dkg keserű, reszelt csokoládé
2 evőkanál kávé
3 dkg porcukor
25 dkg mascarpone
A díszítéshez:
igény szerint habtejszín
A tálaláshoz:
igény szerint vörösbor
vagy
igény szerint marsala bor

Elkészítés:

1. A mascarponét az őrölt kávéval és a porcukorral alaposan elkeverjük.

2. A reszelt csokoládéból 4 evőkanálnyit félreteszünk a tálaláshoz, a többit 5 evőkanál tejszínnel együtt a mascarponéhoz keverjük.

3. A maradék tejszínt kemény habbá verjük. A mascarponéból 1 evőkanálnyit a tejszínhabhoz keverünk, majd a tejszínhab egészét óvatosan a mascarpone krémbe forgatjuk.

4. A keveréket átkanalazzuk egy fagyasztóedénybe, és 3-4 órára a mélyhűtőbe tesszük.

5. A desszertet fagylaltoskanállal poharakba osztjuk, a gombócokat meglocsoljuk egy kevés vörösborral, majd tejszínhabbal és a félretett reszelt csokoládéval díszítjük. Azonnal tálaljuk.

Jeges csokoládédesszert
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1908 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Olasz konyha Olasz konyha
(Vince Kiadó, 2011)

Az olasz konyháért szinte mindenki rajong. Alighanem azért, mert a tésztákkal vagy rizottókkal, hús- és halspecialitásokkal bőségesen megrakott tányérok láttán vagy a nagyszerű desszertek megízlelésekor átérezhetjük, hogy az... bővebben...
Jeges csokoládédesszert
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Olasz konyha Olasz konyha
(Vince Kiadó, 2011)

Az olasz konyháért szinte mindenki rajong. Alighanem azért, mert a tésztákkal vagy rizottókkal, hús- és halspecialitásokkal bőségesen megrakott tányérok láttán vagy a nagyszerű desszertek megízlelésekor átérezhetjük, hogy az... bővebben...
szótár