Gesztenyefelfújt tejszínhabbal

| Gesztenyefelfújt receptek
Elkészítési idő: 120 perc Munkaidő: 40 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Gesztenyefelfújt tejszínhabbal
Adag: 6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
másfél dl habtejszín
45 dkg gesztenye
1 darabka fahéj
3 dl tej
18 dkg finomított kristálycukor
½ teáskanál vaníliaaroma
4 evőkanál barna rum
A díszítéshez:
ízlés szerint habtejszín
A formák kikenéséhez:
igény szerint vaj

Elkészítés:

1. A megmosott gesztenyéket a gömbölyded felükön éles késsel bevágjuk, 5 percig főzzük, majd kiszedjük, és hagyjuk kihűlni. Meghámozzuk, a belső puhább héjat is eltávolítjuk.

2. Tiszta, vastag aljú lábosba tesszük, ráöntjük a tejet, a babérlevéllel, a fahéjjal, valamint a cukor felével felforraljuk, és kevergetjük, amíg a cukor feloldódik. Utána lefedjük, és takaréklángon, időnként megkeverve főzzük 40 percig, vagy amíg a gesztenye megpuhul. Hagyjuk kihűlni.

3. A babért és a fahéjat kidobjuk. A gesztenyét a tejjel robotgépben sima pürévé dolgozzuk.

4. A tojássárgájákat habosra keverjük a maradék cukorral. Belekeverjük a vaníliaaromát a rummal, majd a gesztenyepürét is hozzákeverjük. A tejszínt egy másik edényben kemény habbá verjük, majd ezt is a gesztenyekrémhez keverjük.

5. Hat kisméretű sütőformát vékonyan kivajazunk, és ezekbe kanalazzuk a gesztenyekeveréket. A formákat sütőlapra állítjuk, majd 180 °C-ra előmelegített sütőben sütjük 10-15 percig, amíg a krém megszilárdul.

6. Tálalás előtt hagyjuk szobahőmérsékletűre kihűlni, vagy pedig lefedve betesszük hűtőbe. Süteményes tányérokra borítjuk ki, és tálalás előtt tejszínhabbal vesszük körül.

Gesztenyefelfújt tejszínhabbal
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1532 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Olasz konyha Olasz konyha
(Vince Kiadó, 2011)

Az olasz konyháért szinte mindenki rajong. Alighanem azért, mert a tésztákkal vagy rizottókkal, hús- és halspecialitásokkal bőségesen megrakott tányérok láttán vagy a nagyszerű desszertek megízlelésekor átérezhetjük, hogy az... bővebben...
Gesztenyefelfújt tejszínhabbal
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Olasz konyha Olasz konyha
(Vince Kiadó, 2011)

Az olasz konyháért szinte mindenki rajong. Alighanem azért, mert a tésztákkal vagy rizottókkal, hús- és halspecialitásokkal bőségesen megrakott tányérok láttán vagy a nagyszerű desszertek megízlelésekor átérezhetjük, hogy az... bővebben...
szótár