Gesztenyefelfújt tejszínhabbal



Elkészítés:
1. A megmosott gesztenyéket a gömbölyded felükön éles késsel bevágjuk, 5 percig főzzük, majd kiszedjük, és hagyjuk kihűlni. Meghámozzuk, a belső puhább héjat is eltávolítjuk.
2. Tiszta, vastag aljú lábosba tesszük, ráöntjük a tejet, a babérlevéllel, a fahéjjal, valamint a cukor felével felforraljuk, és kevergetjük, amíg a cukor feloldódik. Utána lefedjük, és takaréklángon, időnként megkeverve főzzük 40 percig, vagy amíg a gesztenye megpuhul. Hagyjuk kihűlni.
3. A babért és a fahéjat kidobjuk. A gesztenyét a tejjel robotgépben sima pürévé dolgozzuk.
4. A tojássárgájákat habosra keverjük a maradék cukorral. Belekeverjük a vaníliaaromát a rummal, majd a gesztenyepürét is hozzákeverjük. A tejszínt egy másik edényben kemény habbá verjük, majd ezt is a gesztenyekrémhez keverjük.
5. Hat kisméretű sütőformát vékonyan kivajazunk, és ezekbe kanalazzuk a gesztenyekeveréket. A formákat sütőlapra állítjuk, majd 180 °C-ra előmelegített sütőben sütjük 10-15 percig, amíg a krém megszilárdul.
6. Tálalás előtt hagyjuk szobahőmérsékletűre kihűlni, vagy pedig lefedve betesszük hűtőbe. Süteményes tányérokra borítjuk ki, és tálalás előtt tejszínhabbal vesszük körül.