Citromgranita

Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 20 perc kezdőknek átlagos ár
Citromgranita
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
2 dl citromlé
1 db citrom héja
4 dl víz

Elkészítés:

1. Vastag aljú lábosban felforraljuk a vizet. A lángot takarékra állítjuk, hozzáadjuk a cukrot, és állandóan kevergetve teljesen feloldjuk benne. A szirupot felforraljuk, levesszük a tűzről, és félretesszük.

2. A szirupba keverjük a citromlét meg a citromhéjat. A keveréket beleöntjük egy fagyálló edénybe, és 3-4 órára a mélyhűtőbe tesszük.

3. Kínálás előtt kivesszük a mélyhűtőből, az edény alját forró vízbe mártjuk, kiborítjuk a megfagyott tömböt, amelyet előbb nagy késsel vagy jégcsákánnyal nagyobb darabokra törünk, majd robotgépben kásásítunk (a granita szó kását jelent). A granitát magas poharakba töltjük, és azonnal tálaljuk.

Citromgranita
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1228 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Olasz konyha Olasz konyha
(Vince Kiadó, 2011)

Az olasz konyháért szinte mindenki rajong. Alighanem azért, mert a tésztákkal vagy rizottókkal, hús- és halspecialitásokkal bőségesen megrakott tányérok láttán vagy a nagyszerű desszertek megízlelésekor átérezhetjük, hogy az... bővebben...
Citromgranita
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Olasz konyha Olasz konyha
(Vince Kiadó, 2011)

Az olasz konyháért szinte mindenki rajong. Alighanem azért, mert a tésztákkal vagy rizottókkal, hús- és halspecialitásokkal bőségesen megrakott tányérok láttán vagy a nagyszerű desszertek megízlelésekor átérezhetjük, hogy az... bővebben...
google+