Karácsonyi csokoládés puding

| Kandírozott gyümölcsös csokoládétorta receptek
Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 35 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Karácsonyi csokoládés puding
Adag: 10 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
12 dkg apróra vágott kandírozott gyümölcs
12 dkg darabolt amaretti
12 dkg krémsajt
3 evőkanál sovány tejszín
3 evőkanál narancslé
½ db reszelt, héja narancs
5 dkg mazsola
12 dkg apróra vágott cukrozott cseresznye
igény szerint vaj
A tálaláshoz:
2 és fél dkg félédes csokoládé
2 evőkanál mandulalikőr
1 és ¼ dl habtejszín

Elkészítés:

1. Egy 9 dl űrtartalmú hőálló tálat kivajazunk. Egy másik tálban a cukrozott gyümölcsöt, a mazsolát, a narancshéjat és a narancslét összekeverjük. Lábosban a tejszínt a csokoládéval lassan felmelegítjük, amíg a csokoládé megolvad. Simára keverjük, hozzáöntjük a gyümölcsös keverékhez, és hagyjuk kihűlni.

2. Nagy tálban a krémsajtot kevés csokoládés keverékkel simára keverjük, majd a többit is beledolgozzuk. A darabokra tört mandulás csókot beleforgatjuk. A masszát áttöltjük a kivajazott hőálló tálba, lefedjük frissen tartó fóliával, és egy éjszakára betesszük a hűtőbe.

3. A tálaláshoz a pudingot kiborítjuk egy előhűtött süteményestálra. A tejszínt a mandulalikőrrel együtt félkeményre felverjük, egy részét ráöntjük a pudingra, és meghintjük reszelt csokoládéval. A maradék tejszínt mellé kínáljuk.

Igen testes édes, nemesrothadásos, magas savtartalmú, fahordós érlelésű fehérbor illik hozzá.
Karácsonyi csokoládés puding
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1347 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Olasz konyha Olasz konyha
(Vince Kiadó, 2011)

Az olasz konyháért szinte mindenki rajong. Alighanem azért, mert a tésztákkal vagy rizottókkal, hús- és halspecialitásokkal bőségesen megrakott tányérok láttán vagy a nagyszerű desszertek megízlelésekor átérezhetjük, hogy az... bővebben...
Karácsonyi csokoládés puding
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Olasz konyha Olasz konyha
(Vince Kiadó, 2011)

Az olasz konyháért szinte mindenki rajong. Alighanem azért, mert a tésztákkal vagy rizottókkal, hús- és halspecialitásokkal bőségesen megrakott tányérok láttán vagy a nagyszerű desszertek megízlelésekor átérezhetjük, hogy az... bővebben...
hírlevél