Gesztenyés-csokoládés terrine



Elkészítés:
1. Egy 45 dkg-os, szögletes kenyérsütőformát vagy őzgerincformát kibélelünk frissen tartó fóliával. A tejszínt kissé felverjük, majd a lehűtött, olvasztott csokoládét egy spatulával beleforgatjuk.
2. A rumot egy lapos tálba öntjük, 4 édes, omlós kekszet belemártunk, majd beletesszük a sütőformába. Hasonló módon még 4 kekszet rakunk le. A rétegre ráöntjük a csokoládékrém felét. Rumba mártott 8 kekszből újabb réteget készítünk. Erre jön a gesztenyemassza, amelyet egy utolsó réteg keksszel fedünk be. A tetejére kerül a maradék csokoládékrém. Lefedjük frissen tartó fóliával, és 8 órára vagy inkább egy egész éjszakára behűtjük.
3. A behűtött édességet kiborítjuk egy süteményestálra. Meghintjük kakaóporral, találomra papírcsíkokat helyezünk rá, megszórjuk porcukorral, majd óvatosan lehúzzuk a papírcsíkokat. A tálalás előtt egy éles kést forró vízbe mártunk, letöröljük, és ezzel szeljük fel a süteményt.