Gesztenyés-csokoládés terrine

Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 20 perc kezdőknek átlagos ár
Gesztenyés-csokoládés terrine
Adag: 6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
22 dkg édes gesztenyemassza
1 csomag keksz
12 dkg olvasztott csokoládé
1 dl rum
2 dl zsíros tejszín
A tetejére:
igény szerint porcukor
igény szerint keserű kakaópor

Elkészítés:

1. Egy 45 dkg-os, szögletes kenyérsütőformát vagy őzgerincformát kibélelünk frissen tartó fóliával. A tejszínt kissé felverjük, majd a lehűtött, olvasztott csokoládét egy spatulával beleforgatjuk.

2. A rumot egy lapos tálba öntjük, 4 édes, omlós kekszet belemártunk, majd beletesszük a sütőformába. Hasonló módon még 4 kekszet rakunk le. A rétegre ráöntjük a csokoládékrém felét. Rumba mártott 8 kekszből újabb réteget készítünk. Erre jön a gesztenyemassza, amelyet egy utolsó réteg keksszel fedünk be. A tetejére kerül a maradék csokoládékrém. Lefedjük frissen tartó fóliával, és 8 órára vagy inkább egy egész éjszakára behűtjük.

3. A behűtött édességet kiborítjuk egy süteményestálra. Meghintjük kakaóporral, találomra papírcsíkokat helyezünk rá, megszórjuk porcukorral, majd óvatosan lehúzzuk a papírcsíkokat. A tálalás előtt egy éles kést forró vízbe mártunk, letöröljük, és ezzel szeljük fel a süteményt.

Gesztenyés-csokoládés terrine
1 értékelés alapján:
1 2 3 4 5
(4)
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 2259 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Olasz konyha Olasz konyha
(Vince Kiadó, 2011)

Az olasz konyháért szinte mindenki rajong. Alighanem azért, mert a tésztákkal vagy rizottókkal, hús- és halspecialitásokkal bőségesen megrakott tányérok láttán vagy a nagyszerű desszertek megízlelésekor átérezhetjük, hogy az... bővebben...
Gesztenyés-csokoládés terrine
1 értékelés alapján:
1 2 3 4 5
(4)
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Olasz konyha Olasz konyha
(Vince Kiadó, 2011)

Az olasz konyháért szinte mindenki rajong. Alighanem azért, mert a tésztákkal vagy rizottókkal, hús- és halspecialitásokkal bőségesen megrakott tányérok láttán vagy a nagyszerű desszertek megízlelésekor átérezhetjük, hogy az... bővebben...
tippek, fortélyok