Toszkán karácsonyi torta

Elkészítési idő: 115 perc Munkaidő: 55 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Toszkán karácsonyi torta
Adag: 12-14 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
20 dkg méz
6 dkg apróra vágott aszalt sárgabarack
6 dkg kandírozott, apróra vágott ananász
12 dkg mandula
12 dkg mogyoró
10 dkg finomított kristálycukor
¼ teáskanál őrölt szegfűszeg
¼ teáskanál frissen reszelt szerecsendió
¼ teáskanál őrölt koriander
1 teáskanál őrölt fahéj
2 evőkanál keserű kakaópor
6 dkg finomliszt
1 db narancs héja, finomra reszelt
igény szerint porcukor

Elkészítés:

1. Sütőpapírral kibélelünk egy 20 cm átmérőjű, levehető oldalú tortaformát. A mogyorót sütőlemezre szórjuk, 180 °C-ra előmelegített sütőben 10 perc alatt aranysárgára pirítjuk, majd konyharuhára öntjük, és ledörzsöljük a héját. Közben a mandulát sütőlemezre szórva a 180 °C-os sütőben 10 perc alatt aranysárgára pirítjuk. 7 perc után gyakran nézzünk rá, mert könnyen megéghet, és szükség esetén a hőfokot csökkentsük 160 °C-ra. A mogyorót meg a mandulát apróra vágjuk, nagy tálba öntjük.

2. Hozzáadjuk a kandírozott citrushéjat és ananászt, az aszalt sárgabarackot, valamint a narancshéjat. A keverékhez szitáljuk a lisztet, a kakaóport, a fahéjat, a koriandert, a szerecsendiót és a szegfűszeget. Alaposan elvegyítjük.

3. A cukrot a mézzel lábosba tesszük, és takaréklángon, kevergetve melegítjük, amíg a cukor megolvad. Utána 5 percig forraljuk, amíg besűrűsödik és sötétedni kezd. Belekeverjük a mogyorós keveréket, majd levesszük a tűzről.

4. A keveréket az előkészített tortaformába kanalazzuk, a tetejét nedves kanállal elsimítjuk. 60 percen át sütjük, majd fémrácsra téve a formában hagyjuk kihűlni.

5. A tortát óvatosan kivesszük a formából, lehúzzuk róla a sütőpapírt. Tálalás előtt meghintjük porcukorral, és szeletekre vágjuk.

Toszkán karácsonyi torta
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1308 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Olasz konyha Olasz konyha
(Vince Kiadó, 2011)

Az olasz konyháért szinte mindenki rajong. Alighanem azért, mert a tésztákkal vagy rizottókkal, hús- és halspecialitásokkal bőségesen megrakott tányérok láttán vagy a nagyszerű desszertek megízlelésekor átérezhetjük, hogy az... bővebben...
Toszkán karácsonyi torta
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Olasz konyha Olasz konyha
(Vince Kiadó, 2011)

Az olasz konyháért szinte mindenki rajong. Alighanem azért, mert a tésztákkal vagy rizottókkal, hús- és halspecialitásokkal bőségesen megrakott tányérok láttán vagy a nagyszerű desszertek megízlelésekor átérezhetjük, hogy az... bővebben...
most van szezonja