Rácsos ricottatorta

Elkészítési idő: 100 perc Munkaidő: 35 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Rácsos ricottatorta
Adag: 6-8 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
A tésztához:
12 dkg hideg, kockára vágott vaj
1 csipet
3 evőkanál finomított kristálycukor
18 dkg finomliszt
A töltelékhez:
45 dkg ricotta
1 db narancs héja, reszelt
1 db citrom héja, reszelt
8 dkg finomított kristálycukor
2 db tojás
1 és ¼ dl zsíros tejszín

Elkészítés:

1. A tésztához deszkára szitáljuk a lisztet a cukorral és a sóval. A közepén kialakított mélyedésbe tesszük a vajkockákat meg a tojássárgáját, ujjheggyel gyorsan összedolgozzuk a hozzávalókat, majd kissé átgyúrjuk. Körülbelül a negyedét frissen tartó fóliába csomagoljuk, és betesszük a hűtőbe. A többi tésztát egy 23 cm átmérőjű, levehető oldalú tortaforma aljára és oldalára nyomkodjuk. 30 percre a hűtőbe tesszük.

2. A töltelékhez a ricottát simára keverjük a tejszínnel, a tojásokkal, a tojássárgájával, a cukorral meg a reszelt citrom- és narancshéjjal. Lefedjük frissen tartó fóliával, és betesszük a hűtőbe.

3. A tésztaalapot villával beszurkáljuk, lefedjük sütőpapírral, megtöltjük sütőbabbal, és 190 °C-ra előmelegített sütőben 15 percig sütjük. Eltávolítjuk a babot meg a papírt, és a formában fémrácsra helyezve hagyjuk kihűlni.

4. Megtöltjük a krémmel, a tetejét elsimítjuk. A félretett tésztát enyhén lisztezett felületen vékonyra kinyújtjuk, majd csíkokra vágjuk. Rácsos mintában elrendezzük a tölteléken - a kereszteződéseknél kenjük meg egy kis vízzel.

5. 190 °C-ra melegített sütőbe téve sütjük 30-35 percig, amíg a töltelék megszilárdul, és a teteje kissé megpirul. A fémrácsra helyezett tortaformában hagyjuk kihűlni. Levesszük a forma oldalát, és felszeletelve tálaljuk.

Rácsos ricottatorta
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1964 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Olasz konyha Olasz konyha
(Vince Kiadó, 2011)

Az olasz konyháért szinte mindenki rajong. Alighanem azért, mert a tésztákkal vagy rizottókkal, hús- és halspecialitásokkal bőségesen megrakott tányérok láttán vagy a nagyszerű desszertek megízlelésekor átérezhetjük, hogy az... bővebben...
Rácsos ricottatorta
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Olasz konyha Olasz konyha
(Vince Kiadó, 2011)

Az olasz konyháért szinte mindenki rajong. Alighanem azért, mert a tésztákkal vagy rizottókkal, hús- és halspecialitásokkal bőségesen megrakott tányérok láttán vagy a nagyszerű desszertek megízlelésekor átérezhetjük, hogy az... bővebben...
facebook