Csokoládés krémsajttorta mandulalikőrrel

Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 30 perc kis gyakorlattal elkészíthető drága
Csokoládés krémsajttorta mandulalikőrrel
Adag: 10-12 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
20 dkg keksz
6 dkg amaretti
10 dkg vaj
A formához:
igény szerint olaj
A tetejére:
1 evőkanál mandulalikőr
2 dl zsíros főzőtejszín
vagy
igény szerint darabolt amaretti
A töltelékhez:
22 és fél dkg keserű csokoládé
40 dkg krémsajt
3 dl zsíros tejszín
4 db tojás
12 dkg világos nádcukor
3 evőkanál finomliszt
1 teáskanál vaníliaaroma

Elkészítés:

1 Sütőpapírral kibéleljük egy 23 cm átmérőjű, levehető oldalú tortaforma alját, az oldalát pedig kikenjük olajjal. Az omlós graham kekszet és a mandulás csókot egy műanyag zacskóban nyújtófával apróra törjük. Lábosban éppen csak megolvasztjuk a vajat, belekeverjük a morzsát, majd a keveréket belenyomkodjuk a forma aljába, és 1 órára behűtjük.

2. A sütőt 160 °C-ra melegítjük. A töltelékhez a csokoládét egy kis hőálló tálban gőz fölött megolvasztjuk, aztán lehűtjük. Egy tálban a krémtúrót habosra keverjük, majd a cukorral, a liszttel és a vaníliával simára keverjük. A tojásokat felverjük, és apránként belekeverjük. Beledolgozzuk az olvasztott csokoládét, a tejszínt és a mandulalikőrt is. A keveréket ráöntjük a behűtött tortaalapra. Előmelegített sütőbe téve sütjük 50-60 percig, amíg megszilárdul.

3. A kész tortát a résnyire nyitott ajtajú sütőben hagyjuk kihűlni. Késsel körben elválasztjuk a forma oldalától, és 2 órára betesszük a hűtőbe. Kivesszük a formából, és süteményestálra csúsztatjuk. A torta tetejét mandulalikőrrel elkevert tejszínnel, az oldalát körben összemorzsolt mandulás csókkal díszítjük.

Csokoládés krémsajttorta mandulalikőrrel
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1537 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Olasz konyha Olasz konyha
(Vince Kiadó, 2011)

Az olasz konyháért szinte mindenki rajong. Alighanem azért, mert a tésztákkal vagy rizottókkal, hús- és halspecialitásokkal bőségesen megrakott tányérok láttán vagy a nagyszerű desszertek megízlelésekor átérezhetjük, hogy az... bővebben...
Csokoládés krémsajttorta mandulalikőrrel
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Olasz konyha Olasz konyha
(Vince Kiadó, 2011)

Az olasz konyháért szinte mindenki rajong. Alighanem azért, mert a tésztákkal vagy rizottókkal, hús- és halspecialitásokkal bőségesen megrakott tányérok láttán vagy a nagyszerű desszertek megízlelésekor átérezhetjük, hogy az... bővebben...
ételfotó