Vegetáriánus paella

Elkészítési idő: 60 perc Munkaidő: 20 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Vegetáriánus paella
Adag: 4-6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
40 dkg konzerv tarkabab
½ teáskanál sáfrány
1 nagy kockára vágott padlizsán
20 dkg paella rizs
45 dkg hámozott, kockára vágott paradicsom
10 dkg szeletelt gomba
10 dkg félbevágott zöldbab
2 evőkanál forró víz
6 evőkanál olívaolaj
1 fej édes, szeletelt vöröshagyma
3 gerezd zúzott fokhagyma
1 db szeletelt piros húsú paprika
1 db szeletelt sárga húsú paprika
6 és ¼ dl zöldségalaplé
ízlés szerint bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. Kis tálba tesszük a sáfrányt a forró vízzel, és néhány percig áztatjuk.

2. Paellaserpenyőben vagy egy nagy serpenyőben felhevítjük az olívaolajat, majd a vöröshagymát közepes lángon, kevergetve 2-3 perc alatt üvegesre pirítjuk benne. Hozzáadjuk a fokhagymát a kétféle paprikával meg a padlizsánnal, és gyakran megkeverve további 5 percig pároljuk.

3. Beleszórjuk a rizst, és 1 percig folyamatosan kevergetjük, hogy az olívaolaj minden szemet bevonjon. Felengedjük az alaplével, belekeverjük a paradicsomot, a sáfrányt az áztatóvizével együtt, és sóval, borssal ízesítjük. Felforraljuk, majd takaréklángon, a serpenyőt időnként megrázogatva és a rizst időnként megkeverve 15 percig főzzük.

4. Belekeverjük a gombát, a zöldbabot és a konzervbabot a levével együtt. A paellát még 10 percig főzzük, majd azonnal tálaljuk.

Zöldségalaplé

Kép nélkül
0.5 db durvára vágott zellergumó
1 db durvára vágott, közepes méretű sárgarépa
1 szál durvára vágott szárzeller
10 dkg apróra vágott csiperkegomba
2 db érett, negyedekre vágott paradicsom
1 nagy csipet
1 evőkanál reszelt narancshéj
6 szem fehér bors
2 gerezd félbevágott fokhagyma
1 fej durvára vágott vöröshagyma
1 szál durvára vágott póréhagyma

1. Nagyobb edénybe tesszük a zöldségeket és a gombát, felöntjük 1.5 liter vízzel. Belekeverjük a fokhagymát, az egész borsot, a szerecsendiót, a narancshéjat (ezeket célszerű kisebb gézdarabba kötve a vízbe lógatni, így főzés után nagyon könnyű eltávolítani a levesből), a bouquet garnit és a sót. Felforraljuk, majd fedő alatt, közepes lángon 45 percig főzzük.

2. A zöldséges levet hagyjuk kihűlni. Nagyobb edényre drótszűrőt ültetünk, és a levet átszűrjük, a zöldségeket kanál hátával áttörjük, a fűszereket kidobjuk.

Vegetáriánus paella
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 5487 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Vegetáriánus konyha Vegetáriánus konyha
(Vince Kiadó, 2008)

A vegetáriánus étrend egyre növekvő népszerűsége nyomán a hús nélküli ételek a világ gasztronómiájában is mind nagyobb teret nyernek. A konyhafőnökök mesterségbeli tudásokat latba vetve, lelkesen kreálnak egész... bővebben...
Vegetáriánus paella
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Vegetáriánus konyha Vegetáriánus konyha
(Vince Kiadó, 2008)

A vegetáriánus étrend egyre növekvő népszerűsége nyomán a hús nélküli ételek a világ gasztronómiájában is mind nagyobb teret nyernek. A konyhafőnökök mesterségbeli tudásokat latba vetve, lelkesen kreálnak egész... bővebben...
bevásárlólista