Sajtos-paradicsomos pizza
Pizza Margherita



Elkészítés:
1. A pizzatésztához a lisztet a sóval nagy tálba szitáljuk, és hozzákeverjük az élesztőt. A közepébe nyomott mélyedésbe öntjük az olajat és a vizet. Fakanállal vagy lisztezett kézzel folyamatosan összedolgozzuk az alapanyagokat.
2. A tésztát enyhén lisztezett deszkára borítjuk, 5 percig dagasztjuk, hogy sima, ruganyos cipót kapjunk. Visszatesszük a tálba, letakarjuk egy vékonyan beolajozott frissen tartó fóliával,
és meleg helyen kelesztjük 1 órán át, vagy amíg a tészta a duplájára nő.
3. A megkelt tésztát enyhén lisztezett deszkára borítjuk, gyorsan átgyúrjuk és kettéosztjuk. Mindegyik darabból jó fél centi vastag, kerek lepényt formálunk. A tésztalapokat enyhén kiolajozott sütőlapra tesszük, és körben kis peremet alakítunk ki nekik az ujjainkkal.
4. A pizzaalapot felváltva kirakjuk a paradicsom- és a mozzarella szeletekkel. Megszórjuk sóval, borssal, a bazsalikommal, és meglocsoljuk az olívaolajjal.
5. A pizzát 230 °C-ra előmelegített sütőben 15-20 percig sütjük, hogy a tészta ropogós legyen, a sajt pedig ráolvadjon. Azonnal tálaljuk.