Sajtos-paradicsomos pizza

Pizza Margherita

Elkészítési idő: 105 perc Munkaidő: 25 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Sajtos-paradicsomos pizza
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
A tésztához:
6 evőkanál langyos víz
1 evőkanál olívaolaj
1 teáskanál szárított élesztő
1 teáskanál
22 és fél dkg finomliszt
A tetejére:
18 dkg szeletelt mozzarella sajt
6 db vékonyra szeletelt paradicsom
2 evőkanál olívaolaj
2 evőkanál friss, vékonyra szeletelt bazsalikomlevél
ízlés szerint bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A pizzatésztához a lisztet a sóval nagy tálba szitáljuk, és hozzákeverjük az élesztőt. A közepébe nyomott mélyedésbe öntjük az olajat és a vizet. Fakanállal vagy lisztezett kézzel folyamatosan összedolgozzuk az alapanyagokat.

2. A tésztát enyhén lisztezett deszkára borítjuk, 5 percig dagasztjuk, hogy sima, ruganyos cipót kapjunk. Visszatesszük a tálba, letakarjuk egy vékonyan beolajozott frissen tartó fóliával,

és meleg helyen kelesztjük 1 órán át, vagy amíg a tészta a duplájára nő.

3. A megkelt tésztát enyhén lisztezett deszkára borítjuk, gyorsan átgyúrjuk és kettéosztjuk. Mindegyik darabból jó fél centi vastag, kerek lepényt formálunk. A tésztalapokat enyhén kiolajozott sütőlapra tesszük, és körben kis peremet alakítunk ki nekik az ujjainkkal.

4. A pizzaalapot felváltva kirakjuk a paradicsom- és a mozzarella szeletekkel. Megszórjuk sóval, borssal, a bazsalikommal, és meglocsoljuk az olívaolajjal.

5. A pizzát 230 °C-ra előmelegített sütőben 15-20 percig sütjük, hogy a tészta ropogós legyen, a sajt pedig ráolvadjon. Azonnal tálaljuk.

A kelesztett tésztákhoz használt lisztet szitálással szellőztetjük át. Így jobban és gyorsabban kel meg a tészta. Ezért, ha nem kellően kelesztődik a tészta, újra verjük hólyagosra. Így az élesztőgombák oxigénhez jutnak és teszik a dolgukat.
Friss és semleges, száraz, üde, fiatalon fogyasztandó fehérbor illik hozzá.
Sajtos-paradicsomos pizza
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1596 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Olasz konyha Olasz konyha
(Vince Kiadó, 2011)

Az olasz konyháért szinte mindenki rajong. Alighanem azért, mert a tésztákkal vagy rizottókkal, hús- és halspecialitásokkal bőségesen megrakott tányérok láttán vagy a nagyszerű desszertek megízlelésekor átérezhetjük, hogy az... bővebben...
Sajtos-paradicsomos pizza
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Olasz konyha Olasz konyha
(Vince Kiadó, 2011)

Az olasz konyháért szinte mindenki rajong. Alighanem azért, mert a tésztákkal vagy rizottókkal, hús- és halspecialitásokkal bőségesen megrakott tányérok láttán vagy a nagyszerű desszertek megízlelésekor átérezhetjük, hogy az... bővebben...
most van szezonja