Rizottó négyféle sajttal

Risotto quattro formaggi

Elkészítési idő: 35 perc Munkaidő: 30 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Rizottó négyféle sajttal
Adag: 6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
5 dkg frissen reszelt parmezán sajt
5 dkg frissen reszelt fontina sajt
5 dkg frissen reszelt taleggio sajt
5 dkg morzsolt gorgonzola sajt
35 dkg rizottórizs
1 fej apróra vágott vöröshagyma
4 dkg vaj
ízlés szerint bors
ízlés szerint
A díszítéshez:
2 evőkanál friss, finomra vágott petrezselyemzöld

Elkészítés:

1. Nagy, vastag aljú lábosban megolvasztjuk a vajat. A vöröshagymát takaréklángon, folytonosan kevergetve 5 perc alatt üvegesre pirítjuk benne. A lángot takarékra állítjuk, az edénybe szórjuk a rizst, 2-3 percig állandóan keverjük, amíg a szemek áttetszővé válnak.

2. Hozzáöntjük a bort, és folytonos kevergetés mellett szinte teljesen elfőzzük. Merőkanalanként hozzáadjuk a forró zöldségalaplét. Közepes lángon állandóan kevergetjük, és mindig csak akkor adunk hozzá újabb adag alaplét, ha a rizs már felszívta a folyadékot. Körülbelül 20 percig tart, amíg a rizs az összes alaplét magába szívja, és krémes állagú lesz.

3. A rizottót levesszük a tűzről, beleforgatjuk a gorgonzolát, a taleggiót, a fontinát meg

a parmezán negyedét, és addig keverjük, amíg a sajtok megolvadnak. Megkóstoljuk, ha kell, sóval, borssal ízesítjük.

4. A rizottót átszedjük egy előmelegített tálalótálba, meghintjük a maradék parmezánnal, petrezselyemmel díszítjük, és azonnal tálaljuk.

Zöldségalaplé

Kép nélkül
0.5 db durvára vágott zellergumó
1 db durvára vágott, közepes méretű sárgarépa
1 szál durvára vágott szárzeller
10 dkg apróra vágott csiperkegomba
2 db érett, negyedekre vágott paradicsom
1 nagy csipet
1 evőkanál reszelt narancshéj
6 szem fehér bors
2 gerezd félbevágott fokhagyma
1 fej durvára vágott vöröshagyma
1 szál durvára vágott póréhagyma

1. Nagyobb edénybe tesszük a zöldségeket és a gombát, felöntjük 1.5 liter vízzel. Belekeverjük a fokhagymát, az egész borsot, a szerecsendiót, a narancshéjat (ezeket célszerű kisebb gézdarabba kötve a vízbe lógatni, így főzés után nagyon könnyű eltávolítani a levesből), a bouquet garnit és a sót. Felforraljuk, majd fedő alatt, közepes lángon 45 percig főzzük.

2. A zöldséges levet hagyjuk kihűlni. Nagyobb edényre drótszűrőt ültetünk, és a levet átszűrjük, a zöldségeket kanál hátával áttörjük, a fűszereket kidobjuk.

Rizottó négyféle sajttal
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1510 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Olasz konyha Olasz konyha
(Vince Kiadó, 2011)

Az olasz konyháért szinte mindenki rajong. Alighanem azért, mert a tésztákkal vagy rizottókkal, hús- és halspecialitásokkal bőségesen megrakott tányérok láttán vagy a nagyszerű desszertek megízlelésekor átérezhetjük, hogy az... bővebben...
Rizottó négyféle sajttal
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Olasz konyha Olasz konyha
(Vince Kiadó, 2011)

Az olasz konyháért szinte mindenki rajong. Alighanem azért, mert a tésztákkal vagy rizottókkal, hús- és halspecialitásokkal bőségesen megrakott tányérok láttán vagy a nagyszerű desszertek megízlelésekor átérezhetjük, hogy az... bővebben...
könyvek