Barna rizses zöldségpiláf

Elkészítési idő: 20 perc Munkaidő: 10 perc könnyen elkészíthető olcsó
Barna rizses zöldségpiláf
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
2 szál negyedekre vágott, kockára vágott szárzeller
15 dkg főtt vörös lencse
35 dkg főtt basmati rizs
3 szál apróra vágott újhagyma
2 szál gyalult sárgarépa
1 db apróra vágott, kimagozott zöld chilipaprika
1 fej apróra vágott lilahagyma
4 evőkanál olaj
5 evőkanál frissen préselt/facsart narancslé
ízlés szerint bors
ízlés szerint
A díszítéshez:
ízlés szerint szárzeller

Elkészítés:

l. Nagy, mély serpenyőben, közepes lángon felhevített 2 evőkanálnyi olajban a vöröshagymát 5 perc alatt üvegesre pirítjuk.

2. A hozzáadott zsenge szárzellerrel, sárgarépával, chilivel, újhagymával és levelesre szeletelt mandulával keverve pirítjuk 2 percig, amíg a zöldségek kezdenek puhulni, de még megőrzik a színüket. A keveréket áttöltjük egy tálba, és félretesszük.

3. A serpenyőbe öntött maradék olajban a barna rizst és a lencsét közepes lángon kevergetve 1-2 perc alatt felforrósítjuk. Takaréklángon hozzáöntjük az alaplét és a narancslét. Ízesítjük sóval, borssal.

4. Visszaöntjük a zöldségeket a serpenyőbe, jól elkeverjük a rizzsel, és pár perc alatt átforrósítjuk. A zöldségpiláfot átszedjük előmelegített tálalóedénybe, és zellerlevelekkel díszítve tálaljuk.

Zöldségalaplé

Kép nélkül
0.5 db durvára vágott zellergumó
1 db durvára vágott, közepes méretű sárgarépa
1 szál durvára vágott szárzeller
10 dkg apróra vágott csiperkegomba
2 db érett, negyedekre vágott paradicsom
1 nagy csipet
1 evőkanál reszelt narancshéj
6 szem fehér bors
2 gerezd félbevágott fokhagyma
1 fej durvára vágott vöröshagyma
1 szál durvára vágott póréhagyma

1. Nagyobb edénybe tesszük a zöldségeket és a gombát, felöntjük 1.5 liter vízzel. Belekeverjük a fokhagymát, az egész borsot, a szerecsendiót, a narancshéjat (ezeket célszerű kisebb gézdarabba kötve a vízbe lógatni, így főzés után nagyon könnyű eltávolítani a levesből), a bouquet garnit és a sót. Felforraljuk, majd fedő alatt, közepes lángon 45 percig főzzük.

2. A zöldséges levet hagyjuk kihűlni. Nagyobb edényre drótszűrőt ültetünk, és a levet átszűrjük, a zöldségeket kanál hátával áttörjük, a fűszereket kidobjuk.

Barna rizses zöldségpiláf
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 2628 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Vegetáriánus konyha Vegetáriánus konyha
(Vince Kiadó, 2008)

A vegetáriánus étrend egyre növekvő népszerűsége nyomán a hús nélküli ételek a világ gasztronómiájában is mind nagyobb teret nyernek. A konyhafőnökök mesterségbeli tudásokat latba vetve, lelkesen kreálnak egész... bővebben...
Barna rizses zöldségpiláf
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Vegetáriánus konyha Vegetáriánus konyha
(Vince Kiadó, 2008)

A vegetáriánus étrend egyre növekvő népszerűsége nyomán a hús nélküli ételek a világ gasztronómiájában is mind nagyobb teret nyernek. A konyhafőnökök mesterségbeli tudásokat latba vetve, lelkesen kreálnak egész... bővebben...
recept beküldése