Jázminrizs pirított zöldségekkel

Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 20 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Jázminrizs pirított zöldségekkel
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
20 dkg jázminrizs
1 db hasábokra vágott cukkini
10 dkg zöldbab
20 dkg tisztított zöldspárga
1 evőkanál thai zöld currykrém
6 szál szeletelt újhagyma
2 gerezd zúzott fokhagyma
3 levél friss thai bazsalikom
2 evőkanál olaj
vagy
2 evőkanál mogyoróolaj

Elkészítés:

1. A rizst enyhén sós, forrásban levő vízben 12-15 percig főzzük, leszűrjük, jól lecsepegtetjük, és ha kihűlt, egy éjszakára betesszük a hűtőbe.

2. A hűtőből kivett rizst fakanállal alaposan átkeverjük, hogy szemeire essen szét.

3. Wokban felhevítjük az olajat. A currykrémet 1 percig keverve-rázva pirítjuk benne, majd a hozzáadott újhagymával és fokhagymával még 1 percig keverjük.

4. A currys hagymába beleforgatjuk a cukkinit, a zöldbabot és a spárgát, majd a zöldségeket keverve pirítjuk 3-4 percig, amíg kezdenek megpuhulni. A rizst beleszórjuk a wokba, majd állandó keverés mellett 2-3 perc alatt felforrósítjuk, és végül hozzáadjuk a bazsalikomleveleket. A zöldséges rizst forrón tálaljuk.

Jázminrizs pirított zöldségekkel
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1826 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Vegetáriánus konyha Vegetáriánus konyha
(Vince Kiadó, 2008)

A vegetáriánus étrend egyre növekvő népszerűsége nyomán a hús nélküli ételek a világ gasztronómiájában is mind nagyobb teret nyernek. A konyhafőnökök mesterségbeli tudásokat latba vetve, lelkesen kreálnak egész... bővebben...
Jázminrizs pirított zöldségekkel
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Vegetáriánus konyha Vegetáriánus konyha
(Vince Kiadó, 2008)

A vegetáriánus étrend egyre növekvő népszerűsége nyomán a hús nélküli ételek a világ gasztronómiájában is mind nagyobb teret nyernek. A konyhafőnökök mesterségbeli tudásokat latba vetve, lelkesen kreálnak egész... bővebben...
lexikon