Töltött rizottópogácsa



Elkészítés:
1. Nagy teflonserpenyőt vékonyan kiolajozunk, nagy lángon felhevítjük, és a vöröshagymát a póréhagymával, folytonosan kevergetve, 2-3 perc alatt üvegesre pirítjuk benne.
2. Hozzáöntjük a rizst az alaplével, felforraljuk, és folytonosan kevergetve még 2 percig forraljuk. Ezután takaréklángon, 2-3 percenként megkeverve, 15 percig főzzük. Amikor a rizs már majdnem puha, és elfőtte a levét, hozzáadjuk a cukkinit a bazsalikommal, majd a keveréket további 5-10 percig főzzük - akkor jó, ha ragacsos, és egyáltalán nincs leve. Áttesszük egy tálra, és hagyjuk kihűlni.
3. Közben elkészítjük a tölteléket: egy tálban elkeverjük a krémsajtot a mangóval, a zöldcitromhéjjal és -lével meg a Cayenne-borssal.
4. A kihűlt rizst 3 részre osztjuk, mindegyikből nem túl lapos pogácsát formálunk, amelyeknek a közepébe mélyedést nyomunk. A mélyedésbe belekanalazunk 1-1 evőkanálnyi tölteléket, majd a széleit feltolva összenyomkodjuk a töltelék felett. A pogácsák formáját egy kés lapjával kiigazítjuk. A pogácsákat beleforgatjuk a zsemlemorzsába, teflon sütőlemezre helyezzük, és 200 °C-ra előmelegített sütőben 15-20 perc alatt aranybarnára sütjük. Radicchio-levelekkel tálaljuk.
Zöldségalaplé

1. Nagyobb edénybe tesszük a zöldségeket és a gombát, felöntjük 1.5 liter vízzel. Belekeverjük a fokhagymát, az egész borsot, a szerecsendiót, a narancshéjat (ezeket célszerű kisebb gézdarabba kötve a vízbe lógatni, így főzés után nagyon könnyű eltávolítani a levesből), a bouquet garnit és a sót. Felforraljuk, majd fedő alatt, közepes lángon 45 percig főzzük.
2. A zöldséges levet hagyjuk kihűlni. Nagyobb edényre drótszűrőt ültetünk, és a levet átszűrjük, a zöldségeket kanál hátával áttörjük, a fűszereket kidobjuk.