Töltött rizottópogácsa

Elkészítési idő: 70 perc Munkaidő: 40 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Töltött rizottópogácsa
Adag: 3 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
3 dkg rizottórizs
10 dkg reszelt cukkini
10 dkg apróra vágott vöröshagyma
10 dkg finomra vágott póréhagyma
1 evőkanál finomra vágott, friss bazsalikomlevél
igény szerint olaj
A tálaláshoz:
ízlés szerint radicchio saláta
A töltelékhez:
5 dkg kockára vágott mangó
5 dkg krémsajt
1 teáskanál zöldcitromlé
1 teáskanál reszelt zöldcitromhéj
1 csipet cayenne-bors

Elkészítés:

1. Nagy teflonserpenyőt vékonyan kiolajozunk, nagy lángon felhevítjük, és a vöröshagymát a póréhagymával, folytonosan kevergetve, 2-3 perc alatt üvegesre pirítjuk benne.

2. Hozzáöntjük a rizst az alaplével, felforraljuk, és folytonosan kevergetve még 2 percig forraljuk. Ezután takaréklángon, 2-3 percenként megkeverve, 15 percig főzzük. Amikor a rizs már majdnem puha, és elfőtte a levét, hozzáadjuk a cukkinit a bazsalikommal, majd a keveréket további 5-10 percig főzzük - akkor jó, ha ragacsos, és egyáltalán nincs leve. Áttesszük egy tálra, és hagyjuk kihűlni.

3. Közben elkészítjük a tölteléket: egy tálban elkeverjük a krémsajtot a mangóval, a zöldcitromhéjjal és -lével meg a Cayenne-borssal.

4. A kihűlt rizst 3 részre osztjuk, mindegyikből nem túl lapos pogácsát formálunk, amelyeknek a közepébe mélyedést nyomunk. A mélyedésbe belekanalazunk 1-1 evőkanálnyi tölteléket, majd a széleit feltolva összenyomkodjuk a töltelék felett. A pogácsák formáját egy kés lapjával kiigazítjuk. A pogácsákat beleforgatjuk a zsemlemorzsába, teflon sütőlemezre helyezzük, és 200 °C-ra előmelegített sütőben 15-20 perc alatt aranybarnára sütjük. Radicchio-levelekkel tálaljuk.

Elegáns és száraz, lendületes savtartalmú, fahordós érlelésű fehérbor illik hozzá.

Zöldségalaplé

Kép nélkül
0.5 db durvára vágott zellergumó
1 db durvára vágott, közepes méretű sárgarépa
1 szál durvára vágott szárzeller
10 dkg apróra vágott csiperkegomba
2 db érett, negyedekre vágott paradicsom
1 nagy csipet
1 evőkanál reszelt narancshéj
6 szem fehér bors
2 gerezd félbevágott fokhagyma
1 fej durvára vágott vöröshagyma
1 szál durvára vágott póréhagyma

1. Nagyobb edénybe tesszük a zöldségeket és a gombát, felöntjük 1.5 liter vízzel. Belekeverjük a fokhagymát, az egész borsot, a szerecsendiót, a narancshéjat (ezeket célszerű kisebb gézdarabba kötve a vízbe lógatni, így főzés után nagyon könnyű eltávolítani a levesből), a bouquet garnit és a sót. Felforraljuk, majd fedő alatt, közepes lángon 45 percig főzzük.

2. A zöldséges levet hagyjuk kihűlni. Nagyobb edényre drótszűrőt ültetünk, és a levet átszűrjük, a zöldségeket kanál hátával áttörjük, a fűszereket kidobjuk.

Töltött rizottópogácsa
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1600 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Vegetáriánus konyha Vegetáriánus konyha
(Vince Kiadó, 2008)

A vegetáriánus étrend egyre növekvő népszerűsége nyomán a hús nélküli ételek a világ gasztronómiájában is mind nagyobb teret nyernek. A konyhafőnökök mesterségbeli tudásokat latba vetve, lelkesen kreálnak egész... bővebben...
Töltött rizottópogácsa
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Vegetáriánus konyha Vegetáriánus konyha
(Vince Kiadó, 2008)

A vegetáriánus étrend egyre növekvő népszerűsége nyomán a hús nélküli ételek a világ gasztronómiájában is mind nagyobb teret nyernek. A konyhafőnökök mesterségbeli tudásokat latba vetve, lelkesen kreálnak egész... bővebben...
facebook