Makréla zöldcitrommal és korianderrel

Elkészítési idő: 45 perc Munkaidő: 35 perc könnyen elkészíthető drága
Makréla zöldcitrommal és korianderrel
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
4 kisebb makréla
4 ág friss koriander
3 evőkanál apróra vágott, friss koriander
1 db zöldcitrom leve és reszelt héja
¼ teáskanál őrölt koriander
¼ teáskanál őrölt római kömény
1 db kimagozott, apróra vágott piros chilipaprika
2 evőkanál napraforgóolaj
ízlés szerint bors
ízlés szerint
A díszítéshez:
igény szerint chilipaprika
A tálaláshoz:
igény szerint salátalevél

Elkészítés:

1. A chilivirágokhoz (ha használunk) a chili hegyét hosszában bevagdossuk (1. kép), de a tövét nem. Eltávolítjuk a magokat, és jeges vízbe tesszük, amíg felkunkorodik.

2. A makrélát megtisztítjuk és kibelezzük, a fejét levágjuk, ha akarjuk (2. kép). Vágódeszkára tesszük.

3. A halat megszórjuk az őrölt fűszerekkel, sóval, borssal. A hal belsejébe egy korianderágat teszünk.

4. Kis tálban összekeverjük az aprított koriandert, a chilit, a zöldcitrom reszelt héját és levét és az olajat. Egy ecsettel jól bekenjük a halat a keverékkel (3. kép).

5. A halat egy dupla rácsba tesszük, ha van. Forró faszénparázs fölött grillezzük a hal mindkét oldalát 4-5 percig, csak egyszer fordítva meg.

6. Zöldcitromszeletekkel és chilivirágokkal díszítve, salátalevelekkel tálaljuk.

Makréla zöldcitrommal és korianderrel Makréla zöldcitrommal és korianderrel Makréla zöldcitrommal és korianderrel
Ha a szabadtéri sütésnél egy marék cukrot szórunk a lángra, a parázs illatossá válik.
Grillezéskor a szárított fűszert közvetlenül a parázsra is szórhatjuk, mert ettől finom aromát kap a sült.
Makréla helyett készíthetjük pisztránggal vagy szardíniával is.
Elegáns és száraz, lendületes savtartalmú, fahordós érlelésű fehérbor illik hozzá.
Makréla zöldcitrommal és korianderrel
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1018 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Barbecue és nyári saláták
Barbecue és nyári saláták
(Vince Kiadó, 2005)

A hagyományos barbecue-ételek receptgyűjteménye, lépésről lépésre. Ez az ötletekkel teli szakácskönyv 120 különféle ínycsiklandó barbecue- és salátareceptet ajánl. Külön fejezetek foglalkoznak a hallal és a tenger... bővebben...
Makréla zöldcitrommal és korianderrel
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Barbecue és nyári saláták
Barbecue és nyári saláták
(Vince Kiadó, 2005)

A hagyományos barbecue-ételek receptgyűjteménye, lépésről lépésre. Ez az ötletekkel teli szakácskönyv 120 különféle ínycsiklandó barbecue- és salátareceptet ajánl. Külön fejezetek foglalkoznak a hallal és a tenger... bővebben...
tippek, fortélyok