Parázson grillezett barackos makréla

Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
4 db makréla
3 evőkanál nádcukor
3 evőkanál Worcestershire szósz
3 evőkanál szójaszósz
2 evőkanál paradicsompüré
1 evőkanál reszelt gyömbér
1 csepp Tabasco-szósz
1 gerezd zúzott fokhagyma
ízlés szerint bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A makrélát megtisztítjuk és kibelezzük, ha úgy tetszik, levágjuk a fejét.

2. A sárgabarackot leszűrjük, a levét megőrizzük. A sárgabarack felét durvára vágjuk (1. kép), és felhasználásig félretesszük.

3. A maradék sárgabarackot a nyers nádcukorral, a Worcestershire-szósszal, a szójaszósszal, a paradicsompürével és a fokhagymával (ha használunk) együtt beletesszük egy turmixgépbe, és simára keverjük (2. kép). Vagy felaprítjuk a sárgabarackot, és összekeverjük a többi hozzávalóval.

4. A mártást a halra öntjük, és a halat úgy forgatjuk, hogy mindkét oldalát jól bevonja. A hűtőbe tesszük.

5. A makrélát vagy közvetlenül, vagy egy olajozott alufólián a grillrácsra tesszük. Forró parázs fölött 5-7 percig grillezzük, közben csak egyszer fordítjuk meg.

6. A maradék páclevet serpenyőbe öntjük. Beletesszük a maradék aprított sárgabarackot (3. kép), és a félretett sárgabarackléből körülbelül a felét, és felforraljuk. A hőmérsékletet csökkentve, lassú tűzön 2 percig pároljuk.

7. A makrélát tányérra tesszük, és a mártással együtt tálaljuk.

Parázson grillezett barackos makréla Parázson grillezett barackos makréla Parázson grillezett barackos makréla
Ha a szabadtéri sütésnél egy marék cukrot szórunk a lángra, a parázs illatossá válik.
Grillezéskor a szárított fűszert közvetlenül a parázsra is szórhatjuk, mert ettől finom aromát kap a sült.
Ha van, dupla rácsot használunk, mert így könnyebben tudjuk megfordítani a halat grillezés közben.
Elegáns és száraz, lendületes savtartalmú, fahordós érlelésű fehérbor illik hozzá.
Parázson grillezett barackos makréla
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1756 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Barbecue és nyári saláták
Barbecue és nyári saláták
(Vince Kiadó, 2005)

A hagyományos barbecue-ételek receptgyűjteménye, lépésről lépésre. Ez az ötletekkel teli szakácskönyv 120 különféle ínycsiklandó barbecue- és salátareceptet ajánl. Külön fejezetek foglalkoznak a hallal és a tenger... bővebben...
Parázson grillezett barackos makréla
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Barbecue és nyári saláták
Barbecue és nyári saláták
(Vince Kiadó, 2005)

A hagyományos barbecue-ételek receptgyűjteménye, lépésről lépésre. Ez az ötletekkel teli szakácskönyv 120 különféle ínycsiklandó barbecue- és salátareceptet ajánl. Külön fejezetek foglalkoznak a hallal és a tenger... bővebben...
bevásárlólista