Krupnik

Krupnik leves

Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 25 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Krupnik
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
25 dkg paradicsom
¼ csésze fehérbab
1 csésze szárított gomba
1 fej hagyma
2 evőkanál finomra vágott zellerzöld
1 evőkanál finomra vágott petrezselyemzöld
10 dl víz
1 evőkanál összevágott kapor
1 kisebb sárgarépa
2 evőkanál finomra vágott zellergumó
¼ csésze dara
vagy
¼ csésze árpa
ízlés szerint őrölt bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A hámozott, felaprított paradicsomot, a finomra vágott hagymát, az aprított zellert és petrezselymet, az egy éjszakára beáztatott babot és a tizenöt percre beáztatott gombát a vízzel fazékba tesszük, és amíg majdnem megpuhul - kb. 90 percen át -, lassan forraljuk.

2. Hozzáadjuk a finomra aprított répát és kaprot, sózzuk, borsozzuk, majd még húsz percig főzzük kis lángon. Ha a leves túlságosan sűrű, egy kis forró vízzel felhígítjuk.

Könnyen meghámozható a paradicsom, ha az alját vagy a tetejét keresztirányban bevágjuk, egy pillanatra forrásban lévő, majd hideg vízbe mártjuk. Ilyenkor a paradicsomot kicsit megnyomva szinte "kiugraszthatjuk" a héjából.
Krupnik
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1999 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Zsidó konyha
Zsidó konyha
(Vince Kiadó, 2009)

Alig akad kultúra, amelyben az ételkészítés és- fogyasztás módjának olyan erőteljes vallási vetülete van, mint a judaizmusban, és ahol az olyan szerves része a rítusnak, mint ebben. A zsidó konyha alapelvei a kasrutnak nevezett... bővebben...
Krupnik
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Zsidó konyha
Zsidó konyha
(Vince Kiadó, 2009)

Alig akad kultúra, amelyben az ételkészítés és- fogyasztás módjának olyan erőteljes vallási vetülete van, mint a judaizmusban, és ahol az olyan szerves része a rítusnak, mint ebben. A zsidó konyha alapelvei a kasrutnak nevezett... bővebben...
van itthon