Krupnik
Krupnik leves
Elkészítési idő:
több mint 2 óra
Munkaidő: 25 perc
könnyen elkészíthető
átlagos ár



Elkészítés:
1. A hámozott, felaprított paradicsomot, a finomra vágott hagymát, az aprított zellert és petrezselymet, az egy éjszakára beáztatott babot és a tizenöt percre beáztatott gombát a vízzel fazékba tesszük, és amíg majdnem megpuhul - kb. 90 percen át -, lassan forraljuk.
2. Hozzáadjuk a finomra aprított répát és kaprot, sózzuk, borsozzuk, majd még húsz percig főzzük kis lángon. Ha a leves túlságosan sűrű, egy kis forró vízzel felhígítjuk.
Könnyen meghámozható a paradicsom, ha az alját vagy a tetejét keresztirányban bevágjuk, egy pillanatra forrásban lévő, majd hideg vízbe mártjuk. Ilyenkor a paradicsomot kicsit megnyomva szinte "kiugraszthatjuk" a héjából.