Dupla csokoládés hab

Adag: 6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
9 dkg apróra darabolt étcsokoládé
25 dkg apróra darabolt fehér csokoládé
2 és fél dl kissé felvert tejszín
2 db tojás
másfél dkg vaj

Elkészítés:

1. Folpackból vágjunk ki 6, egyenként 16 x 16 cm-es négyzetet. A fehér csokoládét tegyük tűzálló tálba. Egy lábost félig töltsünk meg vízzel, és forraljuk fel. Vegyük le a tűzről, és a tálat tegyük a forró vizes lábosra úgy, hogy az alja ne érjen a vízbe. Kevergessük a csokoládét, amíg megolvad. Tartsuk melegen, ne vegyük le a lábosról a tálat. A folpackra öntsünk egy adag csokoládét (1. kép). Egyszerre csak egy lappal dolgozzunk. A csokoládés lapot - csokoládéval felfelé - igazítsuk rá egy felfordított pohárra vagy formára. Amikor a csokoládé megszilárdult, óvatosan húzzuk le a folpackot (2. kép), és tegyük hűtőbe a csokoládét.

2. A habhoz egy dupla falú lábosban a vajjal együtt olvasszuk meg az étcsokoládét. (Másik megoldás, hogy egy lábosban vizet forralunk, levesszük a tűzről, és a tetejére teszünk egy tűzálló tálat úgy, hogy a tál alja ne érjen a vízbe, majd a csokoládét és a vajat a tálba tesszük. Kevergessük a csokoládés vajat, amíg megolvad. A mikrohullámú sütő is jó megoldás: 1 percig maximális fokozatra állítjuk, 30 másodperc után megkeverjük.) A kissé kihűlt krém felét keverjük a tojássárgájához, és hagyjuk hűlni. A tojásfehérjét verjük kemény habbá, majd óvatosan forgassuk a csokoládés keverékbe. Ehhez keverjük hozzá a felvert tejszínt úgy, hogy márványos mintát kapjunk.

3. A krémet kanalazzuk a csokikelyhekbe, és tálalás előtt hosszabb ideig hűtsük.

Dupla csokoládés hab Dupla csokoládés hab
Dupla csokoládés hab
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1466 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Nélkülözhetetlen desszertek Nélkülözhetetlen desszertek
(Vince Kiadó, 2007)

Étkezés után általában mindenki izgatottan várja, vajon mi lesz a desszert. Ha barátai elismerésére vágyik, vagy szeretné, hogy családja ellágyult sóhajokkal fogadja, vagy ha egyszerűen csak szívesen kényezteti magát... bővebben...
Dupla csokoládés hab
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Nélkülözhetetlen desszertek Nélkülözhetetlen desszertek
(Vince Kiadó, 2007)

Étkezés után általában mindenki izgatottan várja, vajon mi lesz a desszert. Ha barátai elismerésére vágyik, vagy szeretné, hogy családja ellágyult sóhajokkal fogadja, vagy ha egyszerűen csak szívesen kényezteti magát... bővebben...
most van szezonja