Cappuccino mousse

Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 65 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Cappuccino mousse
Adag: 6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
3 teáskanál instant kávé
3 és ¼ dl tejszín
25 dkg olvasztott fehér csokoládé
3 teáskanál zselatinpor
2 db kissé felvert tojás
12 és fél dkg puha vaj

Elkészítés:

1. Egy tálban keverjük simára az olvasztott csokoládét a vajjal és a tojásokkal. Egy kis tűzálló tálba öntsünk 2 evőkanál vizet, szórjuk egyenletesen a tetejére a zselatint, és várjunk, amíg beszívja. Egy nagy lábosba öntsünk 4 cm magasságig vizet, forraljuk fel, tegyük bele a zselatinos tálat (a víz az edény oldalának feléig érjen), és kevergessük, amíg a zselatin feloldódik. Hagyjuk hűlni egy kicsit, mielőtt belekeverjük a csokoládékrémet. Keverjük jól el, fedjük le, és hagyjuk hűlni 30 percig, vagy amíg dermedni kezd.

2. A tejszínt lazán verjük fel, és forgassuk a krémbe. A krém egyharmadát tegyük át egy másik tálba. A kávéport oldjuk fel 3 teáskanál forró vízben. Hagyjuk kihűlni, majd adjuk a maradék krémhez.

3. A kávékrémet kanalazzuk át 6 desszertes tálkába, és simítsuk le a tetejét. A fehér krémet kanalazzuk vagy habzsákból nyomjuk a tetejére. Fedjük le, és több órára vagy egész éjszakára tegyük a hűtőbe. Reszelt szerecsendióval díszíthetjük.

Cappuccino mousse
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 2545 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Nélkülözhetetlen desszertek Nélkülözhetetlen desszertek
(Vince Kiadó, 2007)

Étkezés után általában mindenki izgatottan várja, vajon mi lesz a desszert. Ha barátai elismerésére vágyik, vagy szeretné, hogy családja ellágyult sóhajokkal fogadja, vagy ha egyszerűen csak szívesen kényezteti magát... bővebben...
Cappuccino mousse
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Nélkülözhetetlen desszertek Nélkülözhetetlen desszertek
(Vince Kiadó, 2007)

Étkezés után általában mindenki izgatottan várja, vajon mi lesz a desszert. Ha barátai elismerésére vágyik, vagy szeretné, hogy családja ellágyult sóhajokkal fogadja, vagy ha egyszerűen csak szívesen kényezteti magát... bővebben...
szólj hozzá, értékelj