Füstölt halnyársak

Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 55 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Füstölt halnyársak
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
3 nagyobb nyers garnélarák
35 dkg tőkehalfilé
A díszítéshez:
igény szerint friss kapor
A pácléhez:
¼ teáskanál szárított kapor
4 evőkanál napraforgóolaj
2 evőkanál citromlé
vagy
2 evőkanál zöldcitromlé
½ db reszelt, héja zöldcitrom
vagy
½ db reszelt, héja citrom
ízlés szerint
ízlés szerint bors

Elkészítés:

1. Mindkét fajta tőkehal bőrét lehúzzuk, a húst falatkákra vágjuk. Megtisztítjuk a garnélarákot, csak a farkát hagyjuk rajta.

2. A pácléhez összekeverjük a napraforgóolajat, a citrom- vagy zöldcitromlevet, a reszelt citrom- vagy zöldcitromhéjat, a szárított kaprot, sót, borsot egy lapos üveg- vagy kerámiatálban.

3. A haldarabkákat a páclébe tesszük, és addig keverjük, míg minden oldalon jól be nem vonja (1. kép). A páclében hagyjuk 1-4 órát.

4. A haldarabkákat 4 nyársra felfűzzük (2. kép), a kétféle tőkehal közé váltakozva garnélarákot és babérlevelet teszünk.

5. A rácsra vékonyan bevajazott alufóliát teszünk, a halnyársakat a fóliára helyezzük (3. kép).

6. Fonó faszénparázs fölött a halnyársakat 5-10 percig grillezzük, közben a páclével locsolgatva és csak egyszer fordítva meg őket.

7. Friss kaporral díszítjük.

Füstölt halnyársak Füstölt halnyársak Füstölt halnyársak
A tőkehalfilé könnyen töredezhet, válasszuk a vastagabb végét, amit könnyebben vághatunk darabokra. Inkább tegyünk a rácsra alufóliát, mint hogy közvetlenül a rácson süssük a halat, mert így ha a hal darabokra is hullik, nem vész kárba.
Füstölt halnyársak
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1568 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Barbecue és nyári saláták
Barbecue és nyári saláták
(Vince Kiadó, 2005)

A hagyományos barbecue-ételek receptgyűjteménye, lépésről lépésre. Ez az ötletekkel teli szakácskönyv 120 különféle ínycsiklandó barbecue- és salátareceptet ajánl. Külön fejezetek foglalkoznak a hallal és a tenger... bővebben...
Füstölt halnyársak
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Barbecue és nyári saláták
Barbecue és nyári saláták
(Vince Kiadó, 2005)

A hagyományos barbecue-ételek receptgyűjteménye, lépésről lépésre. Ez az ötletekkel teli szakácskönyv 120 különféle ínycsiklandó barbecue- és salátareceptet ajánl. Külön fejezetek foglalkoznak a hallal és a tenger... bővebben...
bevásárlólista