Lazacnyársak



Elkészítés:
1. A nagyobb darabokra vágott lazacot egy lapos tálba tesszük, kukoricaliszttel (kukoricakeményítővel) megszórjuk, sózzuk, borsozzuk. Hozzáadjuk a felvert tojásfehérjét (1. kép), és beleforgatjuk a lazacot, hogy jól bevonja. 15 percre hűtőszekrénybe helyezzük.
2. A lazacdarabokat 4 nyársra felfűzzük, a hal közé piros és zöld kaliforniai paprikadarabkákat teszünk. A nyársakat felhasználásig félretesszük.
3. A mártáshoz a hozzávalókat turmixgépbe tesszük, és durvára daraboljuk (2. kép). Vagy kézzel felvágjuk a paradicsomot, az uborkát és a bazsalikomleveleket, és összekeverjük az olajjal, a citromlével és a fűszerekkel. Hagyjuk lehűlni.
4. Tálalás előtt forró parázs felett 10 percig grillezzük a lazacnyársakat, gyakorta kenegetve olívaolajjal, nehogy kiszáradjanak sütés közben.
5. A kenyeret keresztben vágjuk fel, hogy négy hosszú szeletet kapjunk. Enyhén megpirítjuk a grillen (3. kép).
6. A kenyérszeleteket mártással meglocsoljuk és rátesszük a nyársakat. Pirított bagetten is tálalhatjuk.
![]() |
![]() |
![]() |