Lazacnyársak

Elkészítési idő: 85 perc Munkaidő: 45 perc könnyen elkészíthető drága
Lazacnyársak
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
45 dkg kockára vágott lazacfilé
1 db felvert tojásfehérje
4 evőkanál olívaolaj
½ teáskanál
½ teáskanál bors
1 evőkanál kukoricaliszt
vagy
1 evőkanál kukoricakeményítő
A paradicsommártáshoz:
2 evőkanál citromlé
6 evőkanál olívaolaj
4 db kimagozott, negyedekre vágott paradicsom
¼ db hámozott, darabolt uborka
ízlés szerint bors
ízlés szerint
A tálaláshoz:

Elkészítés:

1. A nagyobb darabokra vágott lazacot egy lapos tálba tesszük, kukoricaliszttel (kukoricakeményítővel) megszórjuk, sózzuk, borsozzuk. Hozzáadjuk a felvert tojásfehérjét (1. kép), és beleforgatjuk a lazacot, hogy jól bevonja. 15 percre hűtőszekrénybe helyezzük.

2. A lazacdarabokat 4 nyársra felfűzzük, a hal közé piros és zöld kaliforniai paprikadarabkákat teszünk. A nyársakat felhasználásig félretesszük.

3. A mártáshoz a hozzávalókat turmixgépbe tesszük, és durvára daraboljuk (2. kép). Vagy kézzel felvágjuk a paradicsomot, az uborkát és a bazsalikomleveleket, és összekeverjük az olajjal, a citromlével és a fűszerekkel. Hagyjuk lehűlni.

4. Tálalás előtt forró parázs felett 10 percig grillezzük a lazacnyársakat, gyakorta kenegetve olívaolajjal, nehogy kiszáradjanak sütés közben.

5. A kenyeret keresztben vágjuk fel, hogy négy hosszú szeletet kapjunk. Enyhén megpirítjuk a grillen (3. kép).

6. A kenyérszeleteket mártással meglocsoljuk és rátesszük a nyársakat. Pirított bagetten is tálalhatjuk.

Lazacnyársak Lazacnyársak Lazacnyársak
Ha a szabadtéri sütésnél egy marék cukrot szórunk a lángra, a parázs illatossá válik.
Grillezéskor a szárított fűszert közvetlenül a parázsra is szórhatjuk, mert ettől finom aromát kap a sült.
Száraz rozé illik hozzá.
Siller illik hozzá.
Lazacnyársak
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 2596 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Barbecue és nyári saláták
Barbecue és nyári saláták
(Vince Kiadó, 2005)

A hagyományos barbecue-ételek receptgyűjteménye, lépésről lépésre. Ez az ötletekkel teli szakácskönyv 120 különféle ínycsiklandó barbecue- és salátareceptet ajánl. Külön fejezetek foglalkoznak a hallal és a tenger... bővebben...
Lazacnyársak
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Barbecue és nyári saláták
Barbecue és nyári saláták
(Vince Kiadó, 2005)

A hagyományos barbecue-ételek receptgyűjteménye, lépésről lépésre. Ez az ötletekkel teli szakácskönyv 120 különféle ínycsiklandó barbecue- és salátareceptet ajánl. Külön fejezetek foglalkoznak a hallal és a tenger... bővebben...
pinterest