Kínai zöldséges tészta babcsírával

Elkészítési idő: 35 perc Munkaidő: 20 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Kínai zöldséges tészta babcsírával
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
30 dkg reszelt kínai kel
15 dkg babcsíra
22 dkg félbevágott bambuszrügy
22 dkg félbevágott, konzerv konzerv vízigesztenye
10 dkg szeletelt shiitake gomba
12 dkg rózsáira bontott brokkoli
10 dkg mélyhűtött zöldborsó
20 dkg száraz, tojásos metélt tészta
2 evőkanál szezámmag
1 db kimagozott, szeletelt piros húsú paprika
1 db 1 cm-es, reszelt gyömbér
1 gerezd zúzott fokhagyma
3 szál szeletelt újhagyma
1 evőkanál sötét szójaszósz
ízlés szerint bors

Elkészítés:

1. Az alaplét a fokhagymával és a gyömbérrel felforraljuk egy nagy fazékban. Belekeverjük a tésztát, a paprikát, a zöldborsót, a brokkolit és a gombát, újra felforraljuk, majd takaréklángon lefedve főzzük 5-6 percig, amíg a tészta kissé megpuhul.

2. Közben a grillsütőt közepes fokozaton előmelegítjük. A szezámmagokat egyetlen rétegben szétterítjük egy sütőlemezen, és az előmelegített grillsütőben egyenletesen világosbarnára pirítjuk - figyeljünk, mert nagyon könnyen megéghetnek. A megpirult szezámmagot kis tálba öntjük, és félretesszük.

3. Amikor a tészta megpuhult, beleszórjuk az alaplébe a lecsepegtetett vízigesztenyét, a bambuszrügyet, a káposztát és az újhagymát. Újra felforraljuk, alaposan megkeverjük, majd további 2-3 percig főzzük.

4. Az alapléből leszűrünk 3 dl-t egy kis hőálló kancsóba, és félretesszük. A zöldséges tésztát leszűrjük, lecsepegtetjük, a többi lét kiöntjük. A tésztát előmelegített tálalóedénybe merjük. A félretett alaplébe keverjük a szójaszószt, ráöntjük a tésztára. Borssal ízesítjük, és azonnal tálaljuk.

Zöldségalaplé

Kép nélkül
0.5 db durvára vágott zellergumó
1 db durvára vágott, közepes méretű sárgarépa
1 szál durvára vágott szárzeller
10 dkg apróra vágott csiperkegomba
2 db érett, negyedekre vágott paradicsom
1 nagy csipet
1 evőkanál reszelt narancshéj
6 szem fehér bors
2 gerezd félbevágott fokhagyma
1 fej durvára vágott vöröshagyma
1 szál durvára vágott póréhagyma

1. Nagyobb edénybe tesszük a zöldségeket és a gombát, felöntjük 1.5 liter vízzel. Belekeverjük a fokhagymát, az egész borsot, a szerecsendiót, a narancshéjat (ezeket célszerű kisebb gézdarabba kötve a vízbe lógatni, így főzés után nagyon könnyű eltávolítani a levesből), a bouquet garnit és a sót. Felforraljuk, majd fedő alatt, közepes lángon 45 percig főzzük.

2. A zöldséges levet hagyjuk kihűlni. Nagyobb edényre drótszűrőt ültetünk, és a levet átszűrjük, a zöldségeket kanál hátával áttörjük, a fűszereket kidobjuk.

Kínai zöldséges tészta babcsírával
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1526 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Vegetáriánus konyha Vegetáriánus konyha
(Vince Kiadó, 2008)

A vegetáriánus étrend egyre növekvő népszerűsége nyomán a hús nélküli ételek a világ gasztronómiájában is mind nagyobb teret nyernek. A konyhafőnökök mesterségbeli tudásokat latba vetve, lelkesen kreálnak egész... bővebben...
Kínai zöldséges tészta babcsírával
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Vegetáriánus konyha Vegetáriánus konyha
(Vince Kiadó, 2008)

A vegetáriánus étrend egyre növekvő népszerűsége nyomán a hús nélküli ételek a világ gasztronómiájában is mind nagyobb teret nyernek. A konyhafőnökök mesterségbeli tudásokat latba vetve, lelkesen kreálnak egész... bővebben...
szólj hozzá, értékelj