Faszénparázson sütött tonhalszeletek

Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 15 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Faszénparázson sütött tonhalszeletek
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
4 szelet tonhal
3 evőkanál szójaszósz
1 evőkanál Worcestershire szósz
1 teáskanál magos mustár
1 teáskanál porcukor
1 evőkanál napraforgóolaj
A körítéshez:
ízlés szerint petrezselyem
igény szerint cikkekre vágott citrom
A tálaláshoz:
igény szerint zöldsaláta

Elkészítés:

1. A tonhalszeleteket lapos tálkába tesszük.

2. Kis tálkában összekeverjük a szójaszószt, a Worcestershire-szószt, a mustárt, a cukrot és az olajat. A páclét a tonhalszeletekre öntjük (1. kép).

3 Ujjainkkal gyengéden megfordítjuk a tonhalszeleteket (2. kép), hogy a páclé jól bevonja őket.

4. A tonhalszeleteket lefedve 120 percre a hűtőszekrénybe tesszük.

5. Forró parázs felett a halat 10-15 percig grillezzük (3. kép), csak egyszer fordítjuk meg. Gyakorta locsoljuk a páclével.

6. Petrezselyemmel és citromgerezdekkel körítjük, friss zöldsalátával tálaljuk.

Faszénparázson sütött tonhalszeletek Faszénparázson sütött tonhalszeletek Faszénparázson sütött tonhalszeletek
A tonhal húsa sötétvörös, ami sápadtabbá válik a sütés során. A tonhal húsa jó tömör, de ha nem kap ilyet, helyette használjon kardhalat.
Ha a páclében szójaszósz is van, a pácolási idő általában 120 perc. Ha túl sokáig pácoljuk a halat, kiszárad és kemény lesz.
Elegáns és száraz, lendületes savtartalmú, fahordós érlelésű fehérbor illik hozzá.
Száraz rozé illik hozzá.
Faszénparázson sütött tonhalszeletek
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1282 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Barbecue és nyári saláták
Barbecue és nyári saláták
(Vince Kiadó, 2005)

A hagyományos barbecue-ételek receptgyűjteménye, lépésről lépésre. Ez az ötletekkel teli szakácskönyv 120 különféle ínycsiklandó barbecue- és salátareceptet ajánl. Külön fejezetek foglalkoznak a hallal és a tenger... bővebben...
Faszénparázson sütött tonhalszeletek
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Barbecue és nyári saláták
Barbecue és nyári saláták
(Vince Kiadó, 2005)

A hagyományos barbecue-ételek receptgyűjteménye, lépésről lépésre. Ez az ötletekkel teli szakácskönyv 120 különféle ínycsiklandó barbecue- és salátareceptet ajánl. Külön fejezetek foglalkoznak a hallal és a tenger... bővebben...
bevásárlólista