Sós hering saláta

Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 45 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Sós hering saláta
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
2 nagyobb sózott hering
4 evőkanál ecet
1 kávéskanál kristálycukor
½ csésze tejföl
1 evőkanál finomra vágott hagyma
½ csésze majonéz
2 db alma
1 db savanyított uborka
2 db héjában főtt burgonya
1 evőkanál apróra vágott petrezselyem
vagy
1 evőkanál apróra vágott kapor
ízlés szerint őrölt bors
A tálaláshoz:
igény szerint uborka
igény szerint olajbogyó
igény szerint fejes saláta

Elkészítés:

1. A hering levét leöntjük, a halat fél napig hűvös helyen pihentetjük, majd bőrét, szálkáit eltávolítjuk, és húsát másfél centiméteres darabokra vágjuk. Összekeverjük a lehéjazott, apró kockára vágott burgonyával és almával, a felszeletelt uborkával és hagymával.

2. Hozzáadjuk a majonézt, a tejfölt, a cukrot, az ecetet, borsozzuk, jól összekeverjük.

3. Végül könnyedén belevegyítjük a petrezselymet vagy a kaprot.

Fejes saláta leveleken, zöld olajbogyóval és uborkaszeletekkel tálaljuk.

Sós hering saláta
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 2916 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Zsidó konyha
Zsidó konyha
(Vince Kiadó, 2009)

Alig akad kultúra, amelyben az ételkészítés és- fogyasztás módjának olyan erőteljes vallási vetülete van, mint a judaizmusban, és ahol az olyan szerves része a rítusnak, mint ebben. A zsidó konyha alapelvei a kasrutnak nevezett... bővebben...
Sós hering saláta
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Zsidó konyha
Zsidó konyha
(Vince Kiadó, 2009)

Alig akad kultúra, amelyben az ételkészítés és- fogyasztás módjának olyan erőteljes vallási vetülete van, mint a judaizmusban, és ahol az olyan szerves része a rítusnak, mint ebben. A zsidó konyha alapelvei a kasrutnak nevezett... bővebben...
most van szezonja