Indonéz fűszeres tőkehal

Elkészítési idő: 45 perc Munkaidő: 30 perc könnyen elkészíthető drága
Indonéz fűszeres tőkehal
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
8 evőkanál kókusztej
4 szelet tőkehal
1 szál fenyérfű
2 db friss, apróra vágott piros chilipaprika
¼ teáskanál kurkuma
2 evőkanál citromlé
1 kisebb fej apróra vágott lilahagyma
3 gerezd zúzott fokhagyma
1 teáskanál frissen reszelt gyömbér
2 evőkanál kockára vágott vaj
igény szerint piros chilipaprika
ízlés szerint bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A tőkehalszeleteket leöblítjük és konyhai törlőpapírral megszárítjuk.

2. A fenyérfű (lemon grass) külső leveleit levesszük és eldobjuk, belsejét vékonyan felszeleteljük (1. kép).

3. Turmixgépbe tesszük a fenyérfüvet, a hagymát, a fokhagymát, a chilit, a gyömbért és a kurkumát, és addig keverjük, míg a hozzávalókat finomra nem aprítja (2. kép). Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.

4. Beletesszük a vajat, a kókusztejet és a citromlevet. Jól összeturmixoljuk.

5. A halat beletesszük egy lapos tűzálló tálba. Ráöntjük a kókusztejes keveréket (3. kép), és addig forgatjuk benne a halat, amíg jól rá nem tapad a bevonat.

6. Ha van, dupla rácsba tesszük a halszeleteket, melyben könnyebb megfordítani. Forró faszénparázs fölött 15 percig, vagy addig grillezzük, amíg teljesen át nem sül, csak egyszer fordítjuk meg. Ízlés szerint csípős fűszerpaprikával tálaljuk.

Indonéz fűszeres tőkehal Indonéz fűszeres tőkehal Indonéz fűszeres tőkehal
Kevésbé csípős ízesítéskor teljesen kihagyjuk a chilit. Ha csípősen szeretjük, ne távolítsuk el a magokat.
Elegáns és száraz, lendületes savtartalmú, fahordós érlelésű fehérbor illik hozzá.
Száraz rozé illik hozzá.
Indonéz fűszeres tőkehal
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1921 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Barbecue és nyári saláták
Barbecue és nyári saláták
(Vince Kiadó, 2005)

A hagyományos barbecue-ételek receptgyűjteménye, lépésről lépésre. Ez az ötletekkel teli szakácskönyv 120 különféle ínycsiklandó barbecue- és salátareceptet ajánl. Külön fejezetek foglalkoznak a hallal és a tenger... bővebben...
Indonéz fűszeres tőkehal
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Barbecue és nyári saláták
Barbecue és nyári saláták
(Vince Kiadó, 2005)

A hagyományos barbecue-ételek receptgyűjteménye, lépésről lépésre. Ez az ötletekkel teli szakácskönyv 120 különféle ínycsiklandó barbecue- és salátareceptet ajánl. Külön fejezetek foglalkoznak a hallal és a tenger... bővebben...
facebook