Spagetti articsókával és olajbogyóval

Elkészítési idő: 50 perc Munkaidő: 20 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Spagetti articsókával és olajbogyóval
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
35 dkg spagetti
12 dkg kimagozott fekete olajbogyó
40 dkg félbevágott konzerv articsókaszív
4 db negyedekre vágott bébipadlizsán
2 evőkanál sűrített paradicsom
2 teáskanál kristálycukor
6 és ¼ dl szűrt paradicsompüré
1 evőkanál citromlé
2 gerezd zúzott fokhagyma
1 nagyobb fej apróra vágott lilahagyma
2 evőkanál olívaolaj
ízlés szerint bors
ízlés szerint
A díszítéshez:
ízlés szerint bazsalikom

Elkészítés:

1. Nagy serpenyőben felhevített 1 evőkanálnyi olajban a lila hagymát, a fokhagymát, a citromlét és a negyedekbe vágott padlizsánt takaréklángon 4-5 percig pároljuk, amíg barnulni kezdenek.

2. Beleöntjük a passzírozott, szűrt paradicsomot, sóval, borssal, a cukorral és a sűrített paradicsommal ízesítjük. Felforraljuk, utána kis lángon 20 percig főzzük. Belekeverjük a lecsepegtetett articsókát és az olajbogyót, majd további 5 percig főzzük.

3. Nagy fazék forrásban lévő, enyhén sós vízbe beleszórjuk a spagettit, majd a víz újraforrásától számítva 8-10 perc alatt nem túl puhára főzzük. Leszűrjük, jól lecsepegtetjük, beleforgatjuk a maradék olívaolajat, és sóval, borssal ízesítjük.

4. A spagettit áttesszük egy előmelegített tálalóedénybe, és a tetejére halmozzuk a zöldséges mártást. Friss bazsalikomágakkal díszítjük, és olajbogyós kenyérrel kínáljuk.

A spagetti helyettesíthető teljes kiőrlésű spagettivel.
Spagetti articsókával és olajbogyóval
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1307 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Vegetáriánus konyha Vegetáriánus konyha
(Vince Kiadó, 2008)

A vegetáriánus étrend egyre növekvő népszerűsége nyomán a hús nélküli ételek a világ gasztronómiájában is mind nagyobb teret nyernek. A konyhafőnökök mesterségbeli tudásokat latba vetve, lelkesen kreálnak egész... bővebben...
Spagetti articsókával és olajbogyóval
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Vegetáriánus konyha Vegetáriánus konyha
(Vince Kiadó, 2008)

A vegetáriánus étrend egyre növekvő népszerűsége nyomán a hús nélküli ételek a világ gasztronómiájában is mind nagyobb teret nyernek. A konyhafőnökök mesterségbeli tudásokat latba vetve, lelkesen kreálnak egész... bővebben...
van itthon