Spagetti articsókával és olajbogyóval



Elkészítés:
1. Nagy serpenyőben felhevített 1 evőkanálnyi olajban a lila hagymát, a fokhagymát, a citromlét és a negyedekbe vágott padlizsánt takaréklángon 4-5 percig pároljuk, amíg barnulni kezdenek.
2. Beleöntjük a passzírozott, szűrt paradicsomot, sóval, borssal, a cukorral és a sűrített paradicsommal ízesítjük. Felforraljuk, utána kis lángon 20 percig főzzük. Belekeverjük a lecsepegtetett articsókát és az olajbogyót, majd további 5 percig főzzük.
3. Nagy fazék forrásban lévő, enyhén sós vízbe beleszórjuk a spagettit, majd a víz újraforrásától számítva 8-10 perc alatt nem túl puhára főzzük. Leszűrjük, jól lecsepegtetjük, beleforgatjuk a maradék olívaolajat, és sóval, borssal ízesítjük.
4. A spagettit áttesszük egy előmelegített tálalóedénybe, és a tetejére halmozzuk a zöldséges mártást. Friss bazsalikomágakkal díszítjük, és olajbogyós kenyérrel kínáljuk.