Spenótos-gombás tészta

Spenótos-gombás penne

Elkészítési idő: 50 perc Munkaidő: 40 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Spenótos-gombás tészta
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
25 dkg szeletelt gomba
vagy
30 dkg penne
2 evőkanál olívaolaj
1 teáskanál szárított oregánó
1 evőkanál citromlé
6 evőkanál krémsajt
ízlés szerint bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. Nagy fazék forrásban lévő, enyhén sós vízbe beleszórjuk a tésztát, és a használati útmutató szerint megfőzzük. Leszűrjük, és a főzőlevéből félreteszünk 1.75 dl-nyit.

2. Közben egy nagy, vastag aljú serpenyőben, közepes lángon felhevítjük az olívaolajat. A gombát állandó keverés mellett 8 perc alatt szinte ropogósra pirítjuk benne. Hozzáadjuk az oregánót, az alaplét a citromlével, és időnként megkeverve 10-12 percig főzzük, amíg a mártás a felére besűrűsödik.

3. A mártáshoz keverjük a krémsajtot és a spenótot, majd kis-közepes lángon 3-5 percig főzzük. Hozzáöntjük a félretett főzőlét és a főtt tésztát. Jól elkeverjük, ízlés szerint ízesítjük sóval, borssal, és lassan felmelegítjük, mielőtt tálaljuk.

Zöldségalaplé

Kép nélkül
0.5 db durvára vágott zellergumó
1 db durvára vágott, közepes méretű sárgarépa
1 szál durvára vágott szárzeller
10 dkg apróra vágott csiperkegomba
2 db érett, negyedekre vágott paradicsom
1 nagy csipet
1 evőkanál reszelt narancshéj
6 szem fehér bors
2 gerezd félbevágott fokhagyma
1 fej durvára vágott vöröshagyma
1 szál durvára vágott póréhagyma

1. Nagyobb edénybe tesszük a zöldségeket és a gombát, felöntjük 1.5 liter vízzel. Belekeverjük a fokhagymát, az egész borsot, a szerecsendiót, a narancshéjat (ezeket célszerű kisebb gézdarabba kötve a vízbe lógatni, így főzés után nagyon könnyű eltávolítani a levesből), a bouquet garnit és a sót. Felforraljuk, majd fedő alatt, közepes lángon 45 percig főzzük.

2. A zöldséges levet hagyjuk kihűlni. Nagyobb edényre drótszűrőt ültetünk, és a levet átszűrjük, a zöldségeket kanál hátával áttörjük, a fűszereket kidobjuk.

Spenótos-gombás tészta
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 7002 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Vegetáriánus konyha Vegetáriánus konyha
(Vince Kiadó, 2008)

A vegetáriánus étrend egyre növekvő népszerűsége nyomán a hús nélküli ételek a világ gasztronómiájában is mind nagyobb teret nyernek. A konyhafőnökök mesterségbeli tudásokat latba vetve, lelkesen kreálnak egész... bővebben...
Spenótos-gombás tészta
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Vegetáriánus konyha Vegetáriánus konyha
(Vince Kiadó, 2008)

A vegetáriánus étrend egyre növekvő népszerűsége nyomán a hús nélküli ételek a világ gasztronómiájában is mind nagyobb teret nyernek. A konyhafőnökök mesterségbeli tudásokat latba vetve, lelkesen kreálnak egész... bővebben...
pinterest