Pácolt hal

| Pácolt, ecetes ponty receptek
Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 30 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Pácolt hal
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
150 dkg ponty
1 csésze víz
1 csésze ecet
4 fej hagyma
12 szem fekete bors
½ kávéskanál mustármag
8 szem szegfűbors
1 evőkanál
A tálaláshoz:
igény szerint vegyes zöldség

Elkészítés:

1. A vizet az ecettel, a felszeletelt hagymával, a fűszerekkel és a sóval fazékban felforraljuk.

2. Beletesszük a kis darabokra vágott pontyot, és mintegy 20 perc alatt gyenge lángon (80-85 °C-on) puhára főzzük. Levesszük a tűzről, hagyjuk kihűlni.

3. Aztán a haldarabokat és a hagymát szűrőkanállal óvatosan kiszedjük a léből, és üvegtálba tesszük. A levet átszűrjük, a halra öntjük, és az egészet 48 órára a hűtőszekrénybe tesszük pácolódni.

Friss vagy párolt zöldségekkel, petrezselyemmel vagy újhagymával tálaljuk.

A hal a zsidó konyha fontos eleme. A kóser étkezés szabályai tiltják, hogy halat és húst egyszerre szolgáljanak fel. Ha hal előétel után hús következik, a halat teljesen el kell fogyasztani, egy darabka kenyérrel.
A pácolt hal a hűtőben két hétig is eláll, az íze napról napra finomabb.
Pácolt hal
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 7270 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Zsidó konyha
Zsidó konyha
(Vince Kiadó, 2009)

Alig akad kultúra, amelyben az ételkészítés és- fogyasztás módjának olyan erőteljes vallási vetülete van, mint a judaizmusban, és ahol az olyan szerves része a rítusnak, mint ebben. A zsidó konyha alapelvei a kasrutnak nevezett... bővebben...
Pácolt hal
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Zsidó konyha
Zsidó konyha
(Vince Kiadó, 2009)

Alig akad kultúra, amelyben az ételkészítés és- fogyasztás módjának olyan erőteljes vallási vetülete van, mint a judaizmusban, és ahol az olyan szerves része a rítusnak, mint ebben. A zsidó konyha alapelvei a kasrutnak nevezett... bővebben...
lexikon