Fusilli gorgonzolával és gombamártással

Orsótészta gorgonzolával és gombamártással

Elkészítési idő: 25 perc Munkaidő: 15 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Fusilli gorgonzolával és gombamártással
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
25 dkg morzsolt gorgonzola sajt
35 dkg szeletelt csiperkegomba
vagy
35 dkg szeletelt erdei gomba
35 dkg orsótészta
vagy
35 dkg fusilli
4 dl zsíros tejszín
1 gerezd zúzott fokhagyma
3 evőkanál olívaolaj
ízlés szerint
ízlés szerint bors
A díszítéshez:
2 evőkanál finomra vágott petrezselyem

Elkészítés:

1. Nagy fazék forrásban lévő, enyhén sós vízbe beleszórjuk a tésztát (fusillit vagy más orsótésztát). A víz újraforrásától számítva 8-10 perc alatt megfőzzük - ne legyen túl puha.

2. Közben egy vastag aljú serpenyőben felhevítjük az olívaolajat. A gombát takaréklángon, gyakran kevergetve pároljuk 5 percig, majd a fokhagymával még 2 percig pirítjuk.

3. Hozzáöntjük a tejszínt, felforraljuk, 1 percig főzzük, hogy kicsit besűrűsödjön, majd belekeverjük a sajtot, és hagyjuk, hogy takaréklángon megolvadjon. Vigyázzunk arra, hogy miután beletettük a sajtot, a mártás már ne forrjon fel. Megsózzuk, megborsozzuk, majd a serpenyőt levesszük a tűzről.

4. Leszűrjük a tésztát, és beleforgatjuk a mártásba, majd petrezselyemmel díszítve azonnal tálaljuk.

Fusilli gorgonzolával és gombamártással
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1130 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Vegetáriánus konyha Vegetáriánus konyha
(Vince Kiadó, 2008)

A vegetáriánus étrend egyre növekvő népszerűsége nyomán a hús nélküli ételek a világ gasztronómiájában is mind nagyobb teret nyernek. A konyhafőnökök mesterségbeli tudásokat latba vetve, lelkesen kreálnak egész... bővebben...
Fusilli gorgonzolával és gombamártással
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Vegetáriánus konyha Vegetáriánus konyha
(Vince Kiadó, 2008)

A vegetáriánus étrend egyre növekvő népszerűsége nyomán a hús nélküli ételek a világ gasztronómiájában is mind nagyobb teret nyernek. A konyhafőnökök mesterségbeli tudásokat latba vetve, lelkesen kreálnak egész... bővebben...
twitter