Sült tejberizs

Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 5 perc könnyen elkészíthető olcsó
Sült tejberizs
Eszközök: sütő, tűzálló edény
Eljárások: pihentetés, sütés
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
7 és fél dkg rizs
7 és fél dl tej
1 csepp vaníliaaroma
½ dkg vaj
ízlés szerint frissen reszelt szerecsendió

Elkészítés:

1. A tejet, a cukrot, a vaníliaaromát meg a megmosott-lecsepegtetett rizst egy (7,5 dl-es) tűzálló tálban összekeverjük, és 30 percig pihentetjük. A sütőt 175 fokra előmelegítjük.

2. A vajat elosztjuk a rizses keveréken, és megszórjuk kevés szerecsendióval. A tálat lefedjük alufóliával. A sütőben 60 percen át sütjük, közben villával egyszer-kétszer átkeverjük.

3. A rizsről az alufóliát levesszük. Ha melegen akarjuk tálalni, a sütő hőfokát 150 fokra visszavesszük, még 60 percen át sütjük, amíg a teteje megbarnul és bebőrösödik, a rizs pedig megpuhul. Ha majd hidegen tálaljuk a tejberizst, akkor még további 45 percig sütjük, ezután hagyjuk kihűlni, végül a hűtőbe tesszük. Melegen 1 evőkanál eperdzsemmel, hidegen pedig friss piros gyümölccsel vagy gyümölcskompóttal tálaljuk.

Ez a klasszikus édesség ebben a változatban lassan sül, ezalatt a rizs minden nedvességet felvesz. Az eredmény pedig csodálatosan krémes desszert lesz.
Ha a tejberizs száraznak tűnik, állaga tálalás előtt még alakítható, ha a bőrét felhúzzuk, és kevés hideg tejet keverünk a rizsbe.
Sült tejberizs
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 5844 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Téli ételek Téli ételek
(Vince Kiadó, 2008)

A hosszú, meghitt téli esték hangulatához kiválóan illenek e kötet receptjei. Lehet az egy forró leves, mint a borscs, vagy laktató, szalonnás tanyasi húspástétom, esetleg elegáns bárányérmék feketeribizli-mártással, és utána... bővebben...
Sült tejberizs
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Téli ételek Téli ételek
(Vince Kiadó, 2008)

A hosszú, meghitt téli esték hangulatához kiválóan illenek e kötet receptjei. Lehet az egy forró leves, mint a borscs, vagy laktató, szalonnás tanyasi húspástétom, esetleg elegáns bárányérmék feketeribizli-mártással, és utána... bővebben...
cikkek