Fűszeres tofu



Elkészítés:
1. A pácléhez az alaplét, a kukoricalisztet, a szójaszószt, a cukrot és a chilipelyhet összekeverjük egy nagy tálban. Beletesszük a leöblített és 1 cm-es kockákra vágott tofut, alaposan beleforgatjuk, majd 20 percig állni hagyjuk.
2. Wokban felhevítünk 2 evőkanálnyi olajat. Hozzáadjuk a tofut a páclével együtt, és keverve pirítjuk addig, amíg a tofu ropogósra sül. A megsült darabokat kivesszük a wokból, és félretesszük.
3. A maradék 2 evőkanálnyi olajat is felhevítjük a wokban. A gyömbért a fokhagymával és az újhagymával fél percig keverve-rázva pirítjuk. Hozzáadjuk a brokkolit, a sárgarépát, a paprikát meg a gombát, és 5-6 percig sütjük. Rászórjuk a tofut a zöldségekre, és addig keverjük-pirítjuk, amíg a tofu is átforrósodik. Főtt rizsre halmozva azonnal tálaljuk.
Zöldségalaplé

1. Nagyobb edénybe tesszük a zöldségeket és a gombát, felöntjük 1.5 liter vízzel. Belekeverjük a fokhagymát, az egész borsot, a szerecsendiót, a narancshéjat (ezeket célszerű kisebb gézdarabba kötve a vízbe lógatni, így főzés után nagyon könnyű eltávolítani a levesből), a bouquet garnit és a sót. Felforraljuk, majd fedő alatt, közepes lángon 45 percig főzzük.
2. A zöldséges levet hagyjuk kihűlni. Nagyobb edényre drótszűrőt ültetünk, és a levet átszűrjük, a zöldségeket kanál hátával áttörjük, a fűszereket kidobjuk.