Fűszeres tofu

Elkészítési idő: 50 perc Munkaidő: 30 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Fűszeres tofu
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
25 dkg lecsepegtetett kemény tofu
25 dkg szeletelt shiitake gomba
4 evőkanál mogyoróolaj
1 evőkanál frissen reszelt gyömbér
3 gerezd zúzott fokhagyma
4 szál vékonyra szeletelt újhagyma
1 db rózsáira bontott brokkoli
1 szál csíkokra vágott sárgarépa
1 db vékonyra szeletelt sárga húsú paprika
A pácléhez:
1 csipet chilipehely
1 evőkanál kristálycukor
2 teáskanál kukoricaliszt
2 evőkanál szójaszósz
A tálaláshoz:
igény szerint főtt rizs

Elkészítés:

1. A pácléhez az alaplét, a kukoricalisztet, a szójaszószt, a cukrot és a chilipelyhet összekeverjük egy nagy tálban. Beletesszük a leöblített és 1 cm-es kockákra vágott tofut, alaposan beleforgatjuk, majd 20 percig állni hagyjuk.

2. Wokban felhevítünk 2 evőkanálnyi olajat. Hozzáadjuk a tofut a páclével együtt, és keverve pirítjuk addig, amíg a tofu ropogósra sül. A megsült darabokat kivesszük a wokból, és félretesszük.

3. A maradék 2 evőkanálnyi olajat is felhevítjük a wokban. A gyömbért a fokhagymával és az újhagymával fél percig keverve-rázva pirítjuk. Hozzáadjuk a brokkolit, a sárgarépát, a paprikát meg a gombát, és 5-6 percig sütjük. Rászórjuk a tofut a zöldségekre, és addig keverjük-pirítjuk, amíg a tofu is átforrósodik. Főtt rizsre halmozva azonnal tálaljuk.

Zöldségalaplé

Kép nélkül
0.5 db durvára vágott zellergumó
1 db durvára vágott, közepes méretű sárgarépa
1 szál durvára vágott szárzeller
10 dkg apróra vágott csiperkegomba
2 db érett, negyedekre vágott paradicsom
1 nagy csipet
1 evőkanál reszelt narancshéj
6 szem fehér bors
2 gerezd félbevágott fokhagyma
1 fej durvára vágott vöröshagyma
1 szál durvára vágott póréhagyma

1. Nagyobb edénybe tesszük a zöldségeket és a gombát, felöntjük 1.5 liter vízzel. Belekeverjük a fokhagymát, az egész borsot, a szerecsendiót, a narancshéjat (ezeket célszerű kisebb gézdarabba kötve a vízbe lógatni, így főzés után nagyon könnyű eltávolítani a levesből), a bouquet garnit és a sót. Felforraljuk, majd fedő alatt, közepes lángon 45 percig főzzük.

2. A zöldséges levet hagyjuk kihűlni. Nagyobb edényre drótszűrőt ültetünk, és a levet átszűrjük, a zöldségeket kanál hátával áttörjük, a fűszereket kidobjuk.

Fűszeres tofu
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1383 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Vegetáriánus konyha Vegetáriánus konyha
(Vince Kiadó, 2008)

A vegetáriánus étrend egyre növekvő népszerűsége nyomán a hús nélküli ételek a világ gasztronómiájában is mind nagyobb teret nyernek. A konyhafőnökök mesterségbeli tudásokat latba vetve, lelkesen kreálnak egész... bővebben...
Fűszeres tofu
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Vegetáriánus konyha Vegetáriánus konyha
(Vince Kiadó, 2008)

A vegetáriánus étrend egyre növekvő népszerűsége nyomán a hús nélküli ételek a világ gasztronómiájában is mind nagyobb teret nyernek. A konyhafőnökök mesterségbeli tudásokat latba vetve, lelkesen kreálnak egész... bővebben...
bevásárlólista