Hajdinametélt-saláta füstölt tofuval

Elkészítési idő: 25 perc Munkaidő: 15 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Hajdinametélt-saláta füstölt tofuval
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
20 dkg reszelt fejes káposzta
25 dkg reszelt sárgarépa
3 szál szeletelt újhagyma
1 db kimagozott, karikára vágott piros chilipaprika
2 evőkanál pirított szezámmag
Az öntethez:
20 dkg tofu
4 teáskanál szójaszósz
4 evőkanál forró víz
2 evőkanál szezámolaj
1 teáskanál frissen reszelt gyömbér
1 gerezd zúzott fokhagyma
ízlés szerint

Elkészítés:

1. Nagy fazék forró, sós vízben a használati útmutató szerint kifőzzük a tésztát. Leszűrjük, és hideg vízzel leöblítjük. Jól lecsepegtetjük.

2. Az öntethez a gyömbért, a fokhagymát, a selyemtofut, a tamarit (gluténmentes szójaszósz) és a szezámolajat a vízzel krémesre keverjük, majd megsózzuk.

3. A kemény füstölt tofut gőzölőedényben 5 percig pároljuk, majd vékony szeletekre vágjuk.

4. Közben az apróra reszelt káposztát és sárgarépát, az újhagymát és a chilit egy tálban összekeverjük. A kifőtt tésztát tányérokra osztjuk, a tetejére halmozzuk a nyers zöldségeket és a tofuszeleteket, rákanalazzuk az öntetet, majd meghintjük az enyhén megpirított szezámmaggal.

Hajdinametélt-saláta füstölt tofuval
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1493 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Vegetáriánus konyha Vegetáriánus konyha
(Vince Kiadó, 2008)

A vegetáriánus étrend egyre növekvő népszerűsége nyomán a hús nélküli ételek a világ gasztronómiájában is mind nagyobb teret nyernek. A konyhafőnökök mesterségbeli tudásokat latba vetve, lelkesen kreálnak egész... bővebben...
Hajdinametélt-saláta füstölt tofuval
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Vegetáriánus konyha Vegetáriánus konyha
(Vince Kiadó, 2008)

A vegetáriánus étrend egyre növekvő népszerűsége nyomán a hús nélküli ételek a világ gasztronómiájában is mind nagyobb teret nyernek. A konyhafőnökök mesterségbeli tudásokat latba vetve, lelkesen kreálnak egész... bővebben...
szótár