Hajdinametélt-saláta füstölt tofuval



Elkészítés:
1. Nagy fazék forró, sós vízben a használati útmutató szerint kifőzzük a tésztát. Leszűrjük, és hideg vízzel leöblítjük. Jól lecsepegtetjük.
2. Az öntethez a gyömbért, a fokhagymát, a selyemtofut, a tamarit (gluténmentes szójaszósz) és a szezámolajat a vízzel krémesre keverjük, majd megsózzuk.
3. A kemény füstölt tofut gőzölőedényben 5 percig pároljuk, majd vékony szeletekre vágjuk.
4. Közben az apróra reszelt káposztát és sárgarépát, az újhagymát és a chilit egy tálban összekeverjük. A kifőtt tésztát tányérokra osztjuk, a tetejére halmozzuk a nyers zöldségeket és a tofuszeleteket, rákanalazzuk az öntetet, majd meghintjük az enyhén megpirított szezámmaggal.