Diós-márványsajtos vagdalt

Elkészítési idő: 115 perc Munkaidő: 35 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Diós-márványsajtos vagdalt
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
18 dkg hámozott, főtt gesztenye
18 dkg finomra vágott dió
23 dkg morzsolt márványsajt
vagy
23 dkg morzsolt stilton sajt
1 fej cikkekre vágott vöröshagyma
1 db cikkekre vágott cukkini
1 db hámozott, kimagozott piros húsú paprika
2 evőkanál extraszűz olívaolaj
1 fej apróra vágott vöröshagyma
3 gerezd zúzott fokhagyma
2 szál vékonyra szeletelt szárzeller
6 dkg durvára darált mandula
1 evőkanál friss, finomra vágott bazsalikomlevél
1 db felvert tojás
ízlés szerint bors
ízlés szerint
A díszítéshez:
ízlés szerint koktélparadicsom
ízlés szerint bazsalikomlevél
A kenéshez:
A tálaláshoz:
ízlés szerint ketchup

Elkészítés:

1. Nagy serpenyőben, közepes lángon felhevítünk 1 evőkanál olajat, beletesszük az aprított vöröshagymát 1-2 zúzott fokhagymagerezddel meg a szárzellerrel, és időnként kevergetve 5 percig pirítjuk.

2. Kivesszük a serpenyőből, szitán lecsepegtetjük, turmixgépbe tesszük a durvára aprított gesztenyével, dióval, mandulával, a zsemlemorzsával, a sajt felével és a bazsalikommal. Összekeverjük, majd lassú fokozaton a tojással sűrű masszává keverjük. Sóval, borssal ízesítjük.

3. Nagy serpenyőben, közepes lángon felhevítjük a maradék olajat. A vöröshagymacikkeket a maradék fokhagymával, a vékony cikkekre vágott paprikával és a cukkinivel, gyakori kevergetés mellett 5 percig pároljuk. Levesszük a tűzről, sózzuk, borsozzuk, majd szitán lecsepegtetjük.

4. A diós keverék felét egy vékonyan kiolajozott, kb. 22 x 12 cm-es, mély, szögletes sütőformába simítjuk. Erre kerül a hagymás-paprikás keverék, amire rámorzsoljuk a maradék sajtot, majd újra a diós keverék másik felét, és jól lenyomkodjuk. Lefedjük alufóliával, és 180 °C-ra előmelegített sütőben 45 percig sütjük, és a fóliát levéve még 25-35 percig - akkor jó, ha a teteje megszilárdult.

5. A sütőből kivett formában 5 percig pihentetjük, majd kiborítjuk, felszeleteljük, koktélparadicsommal és bazsalikomágakkal díszítve, kevés paradicsomketchuppal tálaljuk.

Diós-márványsajtos vagdalt
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 2006 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Vegetáriánus konyha Vegetáriánus konyha
(Vince Kiadó, 2008)

A vegetáriánus étrend egyre növekvő népszerűsége nyomán a hús nélküli ételek a világ gasztronómiájában is mind nagyobb teret nyernek. A konyhafőnökök mesterségbeli tudásokat latba vetve, lelkesen kreálnak egész... bővebben...
Diós-márványsajtos vagdalt
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Vegetáriánus konyha Vegetáriánus konyha
(Vince Kiadó, 2008)

A vegetáriánus étrend egyre növekvő népszerűsége nyomán a hús nélküli ételek a világ gasztronómiájában is mind nagyobb teret nyernek. A konyhafőnökök mesterségbeli tudásokat latba vetve, lelkesen kreálnak egész... bővebben...
hírlevél