Gesztenyés zöldségpástétom fillo-tésztában

Gesztenyés zöldségpástétom rétestésztában

Elkészítési idő: 60 perc Munkaidő: 30 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Gesztenyés zöldségpástétom fillo-tésztában
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
25 dkg bébispenót
10 dkg hámozott, főtt gesztenye
20 dkg morzsolt feta sajt
½ nagy csíkokra vágott zellergumó
vagy
1 kisebb csíkokra vágott zellergumó
vagy
1 evőkanál friss, finomra vágott petrezselyem
2 evőkanál pesto szósz
4 evőkanál olívaolaj
2 gerezd zúzott fokhagyma
1 db tojás
ízlés szerint bors

Elkészítés:

1. Nagy serpenyőben közepes lángon felhevítünk 1 evőkanál olajat, és a fokhagymát állandóan kevergetve, 1 percig pirítjuk benne. Hozzáadjuk a zellert, 5 percig sütjük, amíg megpuhul és megpirul. Kiöntjük a serpenyőből, és melegen tartjuk.

2. A serpenyőbe 1 evőkanálnyi olajat öntünk, beleszórjuk a spenótot, és lefedve, 2-3 perc alatt megfonnyasztjuk. Levesszük a fedőt, és addig főzzük, míg a spenót leve elpárolog.

3. Egy nagy tálban összekeverjük a fokhagymát, a zellert, a spenótot, a durvára aprított gesztenyét, a sajtot, a tojást, a pestót és a petrezselymet, ízlés szerint borsozzuk. A masszát 4 kisebb vagy 1 közepes méretű felfújtformába kanalazzuk.

4. A maradék olajjal megkenjük a félbevágott, kb. 32x18 cm-es tésztalapokat, és kellően meggyűrve ráhelyezzük a zelleres keverékre. 190 °C-ra előmelegített sütőben 15-20 perc alatt aranybarnára sütjük. Azonnal tálaljuk.

Pesto

Pesto
10 dkg reszelt parmezán sajt
5 dkg fenyőmag
8 dkg friss bazsalikom
2 gerezd fokhagyma
1 dl olívaolaj

1. A bazsalikomleveleket letépjük a szárról, jól megmossuk, salátacentrifugában alaposan leszárítjuk, vagy konyharuhával leitatjuk róluk a nedvességet.

2. A parmezán sajtot konyhai robotgépben kenyérmorzsa állagúra daráljuk. Hozzátesszük a fokhagymát meg a fenyőmagot is, durvára eldolgozzuk. Végül hozzáadjuk a bazsalikomot is, és az egészet összemixeljük.

3. Az olívaolajat lassan a pépbe csurgatjuk, hogy kenhető masszát kapjunk.

4. A pestót frissen főzött spagettihez keverjük, vagy a faszenes grillen sült húsokhoz, zöldségekhez kínáljuk. A mártás, lefedve,

3 napig a hűtőszekrényben eltartható.

Gesztenyés zöldségpástétom fillo-tésztában
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 966 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Vegetáriánus konyha Vegetáriánus konyha
(Vince Kiadó, 2008)

A vegetáriánus étrend egyre növekvő népszerűsége nyomán a hús nélküli ételek a világ gasztronómiájában is mind nagyobb teret nyernek. A konyhafőnökök mesterségbeli tudásokat latba vetve, lelkesen kreálnak egész... bővebben...
Gesztenyés zöldségpástétom fillo-tésztában
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Vegetáriánus konyha Vegetáriánus konyha
(Vince Kiadó, 2008)

A vegetáriánus étrend egyre növekvő népszerűsége nyomán a hús nélküli ételek a világ gasztronómiájában is mind nagyobb teret nyernek. A konyhafőnökök mesterségbeli tudásokat latba vetve, lelkesen kreálnak egész... bővebben...
bevásárlólista