Dal bébikukoricával

Dahl bébikukoricával

Elkészítési idő: 45 perc Munkaidő: 35 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Dal bébikukoricával
Eszközök: fazék, kés, szűrő, tűzhely
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
12 dkg szeletelt bébikukorica
2 db , apróra vágott paradicsom
másfél dl zöldségalaplé
1 db kimagozott, apróra vágott zöld húsú paprika
12 dkg főtt, darabolt zöldbab
1 db kimagozott, apróra vágott piros chilipaprika
½ teáskanál frissen őrölt ördöggyökér
1 teáskanál őrölt koriander
1 teáskanál római kömény
2 evőkanál olaj
A tetejére:
1 evőkanál mák
1 evőkanál friss, finomra vágott koriander

Elkészítés:

1. A lencsét kétszer-háromszor leöblítjük hideg vízzel. Nagy fazékba tesszük, hideg vízzel felöntjük, felforraljuk, majd kisebb lángon 15-20 perc alatt puhára főzzük. Leszűrjük, visszaöntjük a fazékba, és melegen tartjuk.

2. Közben egy másik fazékban takaréklángon felhevítjük az olajat. Beleszórjuk a fűszereket a chilivel, és állandóan keverve pirítjuk 2 percig. Hozzáadjuk a lecsepegtetett zöldbabot a paprikával és a bébikukoricával, majd további 2 percig pirítjuk.

3. Beleöntjük az alaplét, felforraljuk, majd kis lángon főzzük kb. 5 percig, amíg a zöldségek megpuhulnak.

4. A zöldségeket a levükkel és a paradicsommal együtt a megfőtt lencsébe keverjük, és 5-8 perc alatt tűzforróra melegítjük.

5. Friss korianderlevéllel és mákkal meghintve azonnal tálaljuk.

Zöldségalaplé

Kép nélkül
0.5 db durvára vágott zellergumó
1 db durvára vágott, közepes méretű sárgarépa
1 szál durvára vágott szárzeller
10 dkg apróra vágott csiperkegomba
2 db érett, negyedekre vágott paradicsom
1 nagy csipet
1 evőkanál reszelt narancshéj
6 szem fehér bors
2 gerezd félbevágott fokhagyma
1 fej durvára vágott vöröshagyma
1 szál durvára vágott póréhagyma

1. Nagyobb edénybe tesszük a zöldségeket és a gombát, felöntjük 1.5 liter vízzel. Belekeverjük a fokhagymát, az egész borsot, a szerecsendiót, a narancshéjat (ezeket célszerű kisebb gézdarabba kötve a vízbe lógatni, így főzés után nagyon könnyű eltávolítani a levesből), a bouquet garnit és a sót. Felforraljuk, majd fedő alatt, közepes lángon 45 percig főzzük.

2. A zöldséges levet hagyjuk kihűlni. Nagyobb edényre drótszűrőt ültetünk, és a levet átszűrjük, a zöldségeket kanál hátával áttörjük, a fűszereket kidobjuk.

Dal bébikukoricával
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1763 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Vegetáriánus konyha Vegetáriánus konyha
(Vince Kiadó, 2008)

A vegetáriánus étrend egyre növekvő népszerűsége nyomán a hús nélküli ételek a világ gasztronómiájában is mind nagyobb teret nyernek. A konyhafőnökök mesterségbeli tudásokat latba vetve, lelkesen kreálnak egész... bővebben...
Dal bébikukoricával
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Vegetáriánus konyha Vegetáriánus konyha
(Vince Kiadó, 2008)

A vegetáriánus étrend egyre növekvő népszerűsége nyomán a hús nélküli ételek a világ gasztronómiájában is mind nagyobb teret nyernek. A konyhafőnökök mesterségbeli tudásokat latba vetve, lelkesen kreálnak egész... bővebben...
recept beküldése