Bolognai lencse

Elkészítési idő: 60 perc Munkaidő: 25 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Bolognai lencse
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
4 evőkanál zöld, főtt lencse
40 dkg apróra vágott hámozottparadicsom-konzerv
3 evőkanál finomra vágott, friss bazsalikomlevél
1 teáskanál kristálycukor
2 teáskanál citromlé
1 teáskanál olaj
1 teáskanál zúzott fokhagyma
15 dkg apróra vágott vegyes zöldség
8 dkg kockára vágott csiperkegomba
4 evőkanál vörösbor
1 csipet szárított kakukkfű
ízlés szerint bors
A tálaláshoz:
igény szerint friss, főtt spagetti
néhány levél bazsalikom

Elkészítés:

1. Egy serpenyőben takaréklángon felhevítjük az olajat, és a forró olajban a fokhagymát aranysárgára pirítjuk. A vegyes zöldséget (vöröshagyma, póréhagyma, zellergumó, zöld húsú paprika, sárgarépa és cukkini, egyenlő arányban) - a gomba kivételével - belekeverjük, majd közepes lángon, időnként megkeverve, 10-12 percig pároljuk, akkor jó, ha a zöldségek megpuhultak, és a levük elpárolgott.

2. Hozzáadjuk a gombát, növeljük a hőmérsékletet, hozzáöntjük a bort, és 2 percig nagy lángon pároljuk. Belekeverjük a kakukkfüvet a konzerv paradicsom levével, és néha megkeverve főzzük, amíg a folyadék mennyisége a felére csökken.

3. Beletesszük a lencsét, megborsozzuk, hozzákeverjük a szitában leszűrt és felaprított paradicsomot, és még 3-4 percig főzzük. Levesszük a serpenyőt a tűzről, a zöldséghez keverjük a citromlét, a cukrot és a bazsalikomot.

4. Bazsalikomlevelekkel díszítjük, és frissen kifőzött spagettivel tálaljuk.

Bolognai lencse
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 2942 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Vegetáriánus konyha Vegetáriánus konyha
(Vince Kiadó, 2008)

A vegetáriánus étrend egyre növekvő népszerűsége nyomán a hús nélküli ételek a világ gasztronómiájában is mind nagyobb teret nyernek. A konyhafőnökök mesterségbeli tudásokat latba vetve, lelkesen kreálnak egész... bővebben...
Bolognai lencse
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Vegetáriánus konyha Vegetáriánus konyha
(Vince Kiadó, 2008)

A vegetáriánus étrend egyre növekvő népszerűsége nyomán a hús nélküli ételek a világ gasztronómiájában is mind nagyobb teret nyernek. A konyhafőnökök mesterségbeli tudásokat latba vetve, lelkesen kreálnak egész... bővebben...
bevásárlólista