Csirke fehérborban

Elkészítési idő: 90 perc Munkaidő: 35 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Csirke fehérborban
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
8 db csirkecomb
vagy
150 dkg darabolt csirke
vagy
2 és fél dl zsíros tejszín
2 evőkanál finomliszt
6 dkg vaj
12 db szeletelt csiperkegomba
4 szem apróra vágott mogyoróhagyma
2 evőkanál brandy
1 evőkanál napraforgóolaj
ízlés szerint bors
ízlés szerint
A tálaláshoz:
ízlés szerint apróra vágott, friss petrezselyemzöld

Elkészítés:

1. A lisztet tányérba szórjuk, és sóval, borssal elvegyítjük. A kb. 150 dkg-os egész csirkét 8 darabra vágjuk ((helyettesíthetjük 8 csirkecombbal is), egyenként beleforgatjuk, majd félretesszük. Nagy sütőedényben felforrósítjuk a vaj felét az olajjal. A csirkedarabokat bőrös oldalukkal lefelé beletéve - szükség esetén több adagban - aranybarnára sütjük, majd megfordítjuk őket, és a másik oldalukat is megpirítjuk.

2. A csirkehúst kiszedjük, és félretesszük. A sütőedényt kimossuk, és kitöröljük. A maradék vajat felforrósítjuk. A mogyoróhagymát és a gombát, folytonosan kevergetve, megpároljuk - akkor jó, ha a hagyma üveges, a gomba pedig kissé megpirul. A csirkedarabokat visszatesszük az edénybe, amelyet leveszünk a tűzről. A brandyt kis merőkanálban felmelegítjük, meggyújtjuk, és ráöntjük a csirkehúsra.

3. Amikor a láng kialudt, a sütőedényt visszatesszük a tűzre. Felöntjük a borral, lassan felforraljuk, az edény aljára tapadt darabkákat fellazítjuk. A húst takaréklángon, szorosan lefedve, körülbelül 45 perc alatt puhára főzzük.

4. A csirkedarabokat kiszedjük, és a legalacsonyabb hőfokra előmelegített sütőben melegen tartjuk.

A főzőfolyadék tetejéről leszedjük a zsírt, majd belekeverjük a tejszínt, és addig főzzük, amíg a mártás a felére besűrűsödik. Sóval, borssal, ízesítjük.

5. A csirkedarabokat a mártással meglocsolva, petrezselyemmel meghintve azonnal tálaljuk.

Csirke fehérborban
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 2025 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Francia konyha Francia konyha
(Vince Kiadó, 2011)

A franciák híresek a gasztronómia iránti kitüntetett figyelmükről, valamint választékosságukról az alapanyagok, a főzés és az étkezés területén. Valójában mindennél jobban szeretnek enni, és csodálatos konyhájuk tükrözi a... bővebben...
Csirke fehérborban
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Francia konyha Francia konyha
(Vince Kiadó, 2011)

A franciák híresek a gasztronómia iránti kitüntetett figyelmükről, valamint választékosságukról az alapanyagok, a főzés és az étkezés területén. Valójában mindennél jobban szeretnek enni, és csodálatos konyhájuk tükrözi a... bővebben...
twitter