Zöldséges kuszkusz pirított fenyőmaggal

Elkészítési idő: 70 perc Munkaidő: 25 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Zöldséges kuszkusz pirított fenyőmaggal
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
25 dkg kuszkusz
40 dkg hosszában félbevágott konzerv articsókaszív
25 dkg apróra vágott paradicsom
28 dkg szeletelt cukkini
6 dkg fenyőmag
3 evőkanál friss, apróra vágott bazsalikomlevél
2 gerezd zúzott fokhagyma
1 fej kockára vágott vöröshagyma
1 evőkanál olívaolaj
12 dkg száraz, zöld lencse
ízlés szerint bors
A díszítéshez:

Elkészítés:

1. A lencsét fazékba tesszük, bő hideg vízben felforraljuk, és 10 percig lobogva forró vízben főzzük. Ezután kis lángon, lefedve, 15 perc alatt puhára főzzük.

2. Közben a grillsütőt közepes fokozaton előmelegítjük. A fenyőmagokat egy rétegben szétterítjük egy grilltálcán, és addig pirítjuk, amíg épp kezdenek barnulni - figyeljünk, mert nagyon gyorsan megéghetnek. Azonnal kis tálba öntjük, és félretesszük.

3. Serpenyőben közepes lángon felhevítjük az olajat. A vöröshagymát a fokhagymával és a cukkinivel, gyakran kevergetve, 8-10 percig pároljuk - akkor jó, ha a hagyma üveges, a cukkini pedig kissé megpirult. Hozzáadjuk a paradicsomot a lecsepegtetett articsókával, és 5 perc alatt átforrósítjuk.

4. Közben a kuszkuszt hőálló tálba tesszük. Az alaplét felforraljuk egy fazékban, majd a kuszkuszra öntjük. Lefedjük, és állni hagyjuk 10 percig, míg a kuszkusz magába szívja az alaplét, és megpuhul.

5. A lencsét leszűrjük, és a friss bazsalikommal együtt a kuszkuszba keverjük. Jól megborsozzuk, tálalóedénybe szedjük, majd ráhalmozzuk a párolt zöldségeket, megszórjuk fenyőmaggal, bazsalikomlevelekkel díszítjük, és azonnal tálaljuk.

Zöldségalaplé

Kép nélkül
0.5 db durvára vágott zellergumó
1 db durvára vágott, közepes méretű sárgarépa
1 szál durvára vágott szárzeller
10 dkg apróra vágott csiperkegomba
2 db érett, negyedekre vágott paradicsom
1 nagy csipet
1 evőkanál reszelt narancshéj
6 szem fehér bors
2 gerezd félbevágott fokhagyma
1 fej durvára vágott vöröshagyma
1 szál durvára vágott póréhagyma

1. Nagyobb edénybe tesszük a zöldségeket és a gombát, felöntjük 1.5 liter vízzel. Belekeverjük a fokhagymát, az egész borsot, a szerecsendiót, a narancshéjat (ezeket célszerű kisebb gézdarabba kötve a vízbe lógatni, így főzés után nagyon könnyű eltávolítani a levesből), a bouquet garnit és a sót. Felforraljuk, majd fedő alatt, közepes lángon 45 percig főzzük.

2. A zöldséges levet hagyjuk kihűlni. Nagyobb edényre drótszűrőt ültetünk, és a levet átszűrjük, a zöldségeket kanál hátával áttörjük, a fűszereket kidobjuk.

Zöldséges kuszkusz pirított fenyőmaggal
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1747 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Vegetáriánus konyha Vegetáriánus konyha
(Vince Kiadó, 2008)

A vegetáriánus étrend egyre növekvő népszerűsége nyomán a hús nélküli ételek a világ gasztronómiájában is mind nagyobb teret nyernek. A konyhafőnökök mesterségbeli tudásokat latba vetve, lelkesen kreálnak egész... bővebben...
Zöldséges kuszkusz pirított fenyőmaggal
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Vegetáriánus konyha Vegetáriánus konyha
(Vince Kiadó, 2008)

A vegetáriánus étrend egyre növekvő népszerűsége nyomán a hús nélküli ételek a világ gasztronómiájában is mind nagyobb teret nyernek. A konyhafőnökök mesterségbeli tudásokat latba vetve, lelkesen kreálnak egész... bővebben...
lexikon