Bab-burger



Elkészítés:
1. Nagy, vastag aljú serpenyőben, a felhevített olajban a vöröshagymát, gyakran kevergetve, 5 perc alatt üvegesre pirítjuk. Hozzáadjuk a fokhagymát, a koriandert, a rómaiköményt, és még 1 percig kevergetjük. Beleszórjuk az aprított gombát, és állandóan kevergetve pároljuk 4-5 percig, amíg elfő a leve. A fűszeres párolt gombát átöntjük egy tálba.
2. A leszűrt, leöblített tarka borlotti vagy vörös vesebabot egy kis tálban villával szétnyomkodjuk, és a gombához keverjük a petrezselyemmel együtt, közben sóval, borssal ízesítjük.
3. A grillsütőt közepes fokozaton előmelegítjük. A babos-gombás keveréket 4 egyenlő adagra osztjuk, majd kissé meglisztezve, egy-egy lapos, kerek pogácsát formálunk belőlük. Mindegyiket megkenjük olajjal, és 4-5 percig sütjük a grillsütőben, majd megfordítjuk. A ropogósra sült bab-burgereket hamburgerzsemlében, salátával tálaljuk.