Chilis babpogácsa avokádósalsával

Elkészítési idő: 60 perc Munkaidő: 30 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Chilis babpogácsa avokádósalsával
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
½ db friss, apróra vágott piros chilipaprika
40 dkg konzerv bab
2 evőkanál kukoricaolaj
1 evőkanál friss, finomra vágott korianderzöld
1 db felvert tojás
6 dkg friss barna zsemlemorzsa
1 evőkanál sűrített paradicsom
½ fej finomra vágott lilahagyma
6 dkg fenyőmag
A díszítéshez:
A salsához:
1 db hámozott, apróra vágott avokádó
½ db zöldcitrom leve
10 dkg kimagozott, apróra vágott paradicsom
2 gerezd zúzott fokhagyma
1 evőkanál olívaolaj
ízlés szerint bors
A tálaláshoz:
4 db zsemle

Elkészítés:

1. Közepes lángon felforrósítunk egy teflonserpenyőt, a fenyőmagot rázogatva világosra pirítjuk benne, és azonnal kiöntjük egy tálba.

2. A leszűrt, leöblített babot egy nagy tálban durvára törjük, és alaposan hozzákeverjük a vöröshagymát, a sűrített paradicsomot, a chilit, a fenyőmagot és a zsemlemorzsa felét. Beledolgozzuk a felvert tojás felét a korianderrel, szükség esetén még adunk hozzá tojást, hogy jól összeálljon. A masszából 4 lapos pogácsát formálunk, beleforgatjuk a maradék zsemlemorzsába, és lefedve, 30 percre a hűtőbe tesszük.

3. A salsához a hozzávalókat összekeverjük, és lefedve behűtjük.

4. Egy serpenyőben közepes lángon felhevítjük a kukoricaolajat, és a babpogácsák mindkét oldalát 4-5 perc alatt ropogósra sütjük. Kivesszük a serpenyőből, és papírtörlőn lecsepegtetjük.

5. A babpogácsákat tányéron, esetleg a megpirított teljes kiőrlésű zsemlékbe téve, zöldcitrom gerezdekkel díszítve, a salsával együtt tálaljuk.

Az avokádó húsa levegőn elszíneződik. Ennek megelőzésére a magot tegyük az elkészült dipbe, és jól fedjük le műanyag fóliával.
Általában éretlen avokádót tudunk vásárolni (ez biztonságosabb is, mintha túl puhát vennénk). Praktikus a tervezett elkészítés előtt 4-5 nappal megvásárolni, s szobahőmérsékleten újságpapírba csomagolva megérlelni. Ha nem tudunk ennyi ideig várni, egy nap alatt úgy érlelhetjük meg, ha egy banánnal nejlon zacskóba zárjuk. Ez ugyan befolyásolni fogja az ízét, de biztosan megpuhul.
Chilis babpogácsa avokádósalsával
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1067 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Vegetáriánus konyha Vegetáriánus konyha
(Vince Kiadó, 2008)

A vegetáriánus étrend egyre növekvő népszerűsége nyomán a hús nélküli ételek a világ gasztronómiájában is mind nagyobb teret nyernek. A konyhafőnökök mesterségbeli tudásokat latba vetve, lelkesen kreálnak egész... bővebben...
Chilis babpogácsa avokádósalsával
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Vegetáriánus konyha Vegetáriánus konyha
(Vince Kiadó, 2008)

A vegetáriánus étrend egyre növekvő népszerűsége nyomán a hús nélküli ételek a világ gasztronómiájában is mind nagyobb teret nyernek. A konyhafőnökök mesterségbeli tudásokat latba vetve, lelkesen kreálnak egész... bővebben...
recepttár