Vegyes zöldségcurry csicseriborsó-lepénnyel

Elkészítési idő: 105 perc Munkaidő: 75 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Vegyes zöldségcurry csicseriborsó-lepénnyel
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
10 dkg mélyhűtött spenót
10 dkg mélyhűtött zöldborsó
20 dkg sárgarépa
30 dkg burgonya
másfél teáskanál római kömény
2 és fél dl konzerv, szűrt paradicsompüré
2 nagy gerezd zúzott fokhagyma
2 evőkanál olaj
5 db zöld kardamon
másfél teáskanál mustármag
2 fej reszelt vöröshagyma
1 teáskanál őrölt kurkuma
1 teáskanál őrölt koriander
másfél teáskanál chilipor
1 evőkanál reszelt gyömbér
A lepényhez:
4 dl víz
1 teáskanál
½ teáskanál sütőpor
A sütéshez:
igény szerint olaj

Elkészítés:

1. A lepényhez nagy tálba szitáljuk a lisztet a sóval és a sütőporral. A közepébe mélyedést készítünk, beleöntjük a vizet, és habverővel sima tésztává keverjük. 15 percig pihentetjük.

2. Egy palacsintasütőt közepes lángon felforrósítunk, az alján szétterítünk 1 teáskanálnyi olajat. Belemerünk egy kevés tésztát, kicsit szétfolyatjuk, 3 percig sütjük, majd megfordítjuk, és addig sütjük, amíg a másik oldala aranybarnára pirul. A tésztából 8 lepényt sütünk. A kész lepényeket melegen tartjuk.

3. A sárgarépát, a burgonyát darabokra vágjuk. Gőzölőedényben majdnem puhára pároljuk.

4. Nagy serpenyőben, közepes lángon felhevített olajban addig pirítjuk a római köményt a kardamommal és a mustármaggal, amíg sisteregni kezdenek. Hozzáadjuk a vöröshagymát, és közepes lángon, félig lefedve, de gyakran megkeverve, üvegesre pirítjuk.

5. Beleszórjuk a többi őrölt fűszert, a babért, a gyömbért és a fokhagymát, majd 1 percig keverjük. Hozzáöntjük a passzírozott paradicsomot az alaplével, a sárgarépával és a burgonyával, majd lefedve, 10-15 perc alatt puhára főzzük a zöldségeket. Végül beleszórjuk a zöldborsót meg a spenótot, és 2-3 percig főzzük. A meleg lepényekkel tálaljuk.

Zöldségalaplé

Kép nélkül
0.5 db durvára vágott zellergumó
1 db durvára vágott, közepes méretű sárgarépa
1 szál durvára vágott szárzeller
10 dkg apróra vágott csiperkegomba
2 db érett, negyedekre vágott paradicsom
1 nagy csipet
1 evőkanál reszelt narancshéj
6 szem fehér bors
2 gerezd félbevágott fokhagyma
1 fej durvára vágott vöröshagyma
1 szál durvára vágott póréhagyma

1. Nagyobb edénybe tesszük a zöldségeket és a gombát, felöntjük 1.5 liter vízzel. Belekeverjük a fokhagymát, az egész borsot, a szerecsendiót, a narancshéjat (ezeket célszerű kisebb gézdarabba kötve a vízbe lógatni, így főzés után nagyon könnyű eltávolítani a levesből), a bouquet garnit és a sót. Felforraljuk, majd fedő alatt, közepes lángon 45 percig főzzük.

2. A zöldséges levet hagyjuk kihűlni. Nagyobb edényre drótszűrőt ültetünk, és a levet átszűrjük, a zöldségeket kanál hátával áttörjük, a fűszereket kidobjuk.

Vegyes zöldségcurry csicseriborsó-lepénnyel
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 969 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Vegetáriánus konyha Vegetáriánus konyha
(Vince Kiadó, 2008)

A vegetáriánus étrend egyre növekvő népszerűsége nyomán a hús nélküli ételek a világ gasztronómiájában is mind nagyobb teret nyernek. A konyhafőnökök mesterségbeli tudásokat latba vetve, lelkesen kreálnak egész... bővebben...
Vegyes zöldségcurry csicseriborsó-lepénnyel
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Vegetáriánus konyha Vegetáriánus konyha
(Vince Kiadó, 2008)

A vegetáriánus étrend egyre növekvő népszerűsége nyomán a hús nélküli ételek a világ gasztronómiájában is mind nagyobb teret nyernek. A konyhafőnökök mesterségbeli tudásokat latba vetve, lelkesen kreálnak egész... bővebben...
ételfotó