Vörösbabos rizottó

Elkészítési idő: 60 perc Munkaidő: 20 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Vörösbabos rizottó
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
20 dkg barna rizs
25 dkg szeletelt csiperkegomba
40 dkg konzerv, vörös vesebab
5 dkg kesudió
4 evőkanál olívaolaj
1 fej apróra vágott vöröshagyma
2 gerezd zúzott fokhagyma
1 db kimagozott, apróra vágott piros húsú paprika
2 szál szeletelt szárzeller
3 evőkanál finomra vágott, friss petrezselyem
ízlés szerint bors
ízlés szerint
A díszítéshez:

Elkészítés:

1. Az olaj felét felhevítjük egy nagy, vastag aljú fazékban. A forró olajban a vöröshagymát, időnként megkeverve, 5 perc alatt üvegesre pirítjuk. A fokhagyma felével együtt még 2 percig kevergetjük, majd hozzáadjuk a rizst, és jól beleforgatjuk, hogy a rizsszemeket mindenütt bevonja az olaj.

2. A rizshez öntjük az alaplét, beleszórunk egy csipetnyi sót, és állandó keverés mellett felforraljuk. Csökkentjük a tüzet, és takaréklángon, lefedve, 35-40 percig főzzük, amíg a rizs megpuhul, és magába szívja az alaplét.

3. Közben egy nagy, vastag aljú serpenyőben felhevítjük a maradék olajat, majd a paprikát a zellerrel, gyakran kevergetve, 5 percig sütjük benne. Hozzáadjuk a gombát a maradék fokhagymával, és további 4-5 percig kevergetve pároljuk.

4. A megfőtt rizst a zöldségekhez keverjük, majd beleforgatjuk a leszűrt, leöblített babot, a petrezselymet és a kesudiót, sóval, borssal ízesítjük. Folytonos keverés mellett felforrósítjuk. A rizottót előmelegített tálalóedénybe szedve, petrezselyemmel meghintve, azonnal tálaljuk.

Zöldségalaplé

Kép nélkül
0.5 db durvára vágott zellergumó
1 db durvára vágott, közepes méretű sárgarépa
1 szál durvára vágott szárzeller
10 dkg apróra vágott csiperkegomba
2 db érett, negyedekre vágott paradicsom
1 nagy csipet
1 evőkanál reszelt narancshéj
6 szem fehér bors
2 gerezd félbevágott fokhagyma
1 fej durvára vágott vöröshagyma
1 szál durvára vágott póréhagyma

1. Nagyobb edénybe tesszük a zöldségeket és a gombát, felöntjük 1.5 liter vízzel. Belekeverjük a fokhagymát, az egész borsot, a szerecsendiót, a narancshéjat (ezeket célszerű kisebb gézdarabba kötve a vízbe lógatni, így főzés után nagyon könnyű eltávolítani a levesből), a bouquet garnit és a sót. Felforraljuk, majd fedő alatt, közepes lángon 45 percig főzzük.

2. A zöldséges levet hagyjuk kihűlni. Nagyobb edényre drótszűrőt ültetünk, és a levet átszűrjük, a zöldségeket kanál hátával áttörjük, a fűszereket kidobjuk.

Vörösbabos rizottó
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 2367 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Vegetáriánus konyha Vegetáriánus konyha
(Vince Kiadó, 2008)

A vegetáriánus étrend egyre növekvő népszerűsége nyomán a hús nélküli ételek a világ gasztronómiájában is mind nagyobb teret nyernek. A konyhafőnökök mesterségbeli tudásokat latba vetve, lelkesen kreálnak egész... bővebben...
Vörösbabos rizottó
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Vegetáriánus konyha Vegetáriánus konyha
(Vince Kiadó, 2008)

A vegetáriánus étrend egyre növekvő népszerűsége nyomán a hús nélküli ételek a világ gasztronómiájában is mind nagyobb teret nyernek. A konyhafőnökök mesterségbeli tudásokat latba vetve, lelkesen kreálnak egész... bővebben...
könyvek