Vörös-fehér babcurry



Elkészítés:
1. A háromféle babot egy nagy tálba tesszük, és 4 órára vagy egy éjszakára bő hideg vízbe áztatjuk.
2. A babot leszűrjük, és nagy, vastag aljú fazékban, annyi hideg vízben, amennyi ellepi, 15 percig forraljuk, majd takaréklángon, lefedve körülbelül 90 perc alatt puhára főzzük.
3. Nagy serpenyőben felhevítjük a zsiradékot, beleszórjuk a mustármagot a római köménnyel, és takaréklángon 2 percig kevergetjük, hogy felszabaduljanak belőlük az illóolajok. Beleszórjuk a vöröshagymát, folytonosan kevergetve 5 perc alatt üvegesre pirítjuk, majd a fokhagymával, a gyömbérrel, a currykrémmel és a chilivel további 2 percig kevergetjük. Hozzáadjuk a konzerv paradicsomot a levével meg a sűrített paradicsommal, elkeverjük, és ha a mártás túl sűrű, kevés vízzel hígítjuk. A paradicsomot fakanállal szétnyomkodjuk. Sóval ízesítjük, és további 5 percig gyöngyözve főzzük.
4. A babot leszűrjük, és az aprított korianderrel együtt a mártásba keverjük. Lefedve, kis lángon főzzük 30 percig, amíg a bab megpuhul, és a mártás besűrűsödik. A babcurryt finomra vágott korianderlevéllel díszítjük, és azonnal tálaljuk.