Vörös-fehér babcurry

Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 25 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Vörös-fehér babcurry
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
6 dkg világos vesebab
10 dkg vörös vesebab
10 dkg fehérbab
1 dl víz
2 evőkanál sűrített paradicsom
2 db apróra vágott, kimagozott zöld chilipaprika
2 evőkanál currypaszta
1 teáskanál reszelt gyömbér
1 teáskanál fokhagyma
1 fej apróra vágott vöröshagyma
1 teáskanál római kömény
1 teáskanál fekete mustármag
2 evőkanál friss, finomra vágott koriander
2 evőkanál ghee
vagy
2 evőkanál olaj
ízlés szerint
A díszitéshez:
kevés koriander

Elkészítés:

1. A háromféle babot egy nagy tálba tesszük, és 4 órára vagy egy éjszakára bő hideg vízbe áztatjuk.

2. A babot leszűrjük, és nagy, vastag aljú fazékban, annyi hideg vízben, amennyi ellepi, 15 percig forraljuk, majd takaréklángon, lefedve körülbelül 90 perc alatt puhára főzzük.

3. Nagy serpenyőben felhevítjük a zsiradékot, beleszórjuk a mustármagot a római köménnyel, és takaréklángon 2 percig kevergetjük, hogy felszabaduljanak belőlük az illóolajok. Beleszórjuk a vöröshagymát, folytonosan kevergetve 5 perc alatt üvegesre pirítjuk, majd a fokhagymával, a gyömbérrel, a currykrémmel és a chilivel további 2 percig kevergetjük. Hozzáadjuk a konzerv paradicsomot a levével meg a sűrített paradicsommal, elkeverjük, és ha a mártás túl sűrű, kevés vízzel hígítjuk. A paradicsomot fakanállal szétnyomkodjuk. Sóval ízesítjük, és további 5 percig gyöngyözve főzzük.

4. A babot leszűrjük, és az aprított korianderrel együtt a mártásba keverjük. Lefedve, kis lángon főzzük 30 percig, amíg a bab megpuhul, és a mártás besűrűsödik. A babcurryt finomra vágott korianderlevéllel díszítjük, és azonnal tálaljuk.

Vörös-fehér babcurry
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1583 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Vegetáriánus konyha Vegetáriánus konyha
(Vince Kiadó, 2008)

A vegetáriánus étrend egyre növekvő népszerűsége nyomán a hús nélküli ételek a világ gasztronómiájában is mind nagyobb teret nyernek. A konyhafőnökök mesterségbeli tudásokat latba vetve, lelkesen kreálnak egész... bővebben...
Vörös-fehér babcurry
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Vegetáriánus konyha Vegetáriánus konyha
(Vince Kiadó, 2008)

A vegetáriánus étrend egyre növekvő népszerűsége nyomán a hús nélküli ételek a világ gasztronómiájában is mind nagyobb teret nyernek. A konyhafőnökök mesterségbeli tudásokat latba vetve, lelkesen kreálnak egész... bővebben...
recepttár