Babbal töltött gomba joghurtmártással

Elkészítési idő: 50 perc Munkaidő: 20 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Babbal töltött gomba joghurtmártással
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
4 nagyobb fej barna csiperkegomba
20 dkg konzerv vesebab
1 db piros, kimagozott jalapeno chili
4 szál apróra vágott újhagyma
1 evőkanál reszelt citromhéj
1 evőkanál friss, finomra vágott petrezselyemzöld
10 dkg reszelt cukkini
10 dkg reszelt sárgarépa
6 dkg pirított fenyőmag
4 dkg mazsola
ízlés szerint
ízlés szerint bors
A mártáshoz:
1 evőkanál reszelt citromhéj
másfél dl natúr joghurt
1 evőkanál friss, finomra vágott petrezselyemzöld
ízlés szerint bors
ízlés szerint
A tálaláshoz:
néhány levél petrezselyemzöld

Elkészítés:

1. A portobello-gombafejeket (barna csiperke) megtisztítjuk, ha kell, meghámozzuk. Közben a tönköket óvatosan kitörjük, meghámozzuk és leöblítjük, a végüket levágjuk.

2. A vörös vesebabot leszűrjük, leöblítjük, majd a gombatönkökkel, az újhagymával, az apróra vágott chilivel, a citromhéjjal, a petrezselyemmel és sóval, borssal 2 percig turmixoljuk.

3. A keveréket áttesszük egy tálba, és a hozzáadott cukkinivel, sárgarépával, fenyőmaggal és mazsolával alaposan összekeverjük, majd belekanalazzuk a gombafejekbe.

4. A töltött gombafejeket hőálló tálba helyezzük, amelybe beleöntjük az alaplét. Alufóliával lefedjük, és 180 °C-ra előmelegített sütőben 20 percig sütjük, majd az alufóliát levéve, további 10 percig pirítjuk.

5. Közben egy kis tálban összekeverjük a mártás hozzávalóit.

6. A töltött gombafejeket a mártással tálaljuk, petrezselyemmel díszítjük.

A gombát ne hámozzuk meg, többségüket nem is lehet. A hámozással sok értékes anyagot távolítanánk el. A termesztett gombánál elég egy alapos, gyors mosás. Az erdei gombákat csak szárazon, kapargatással tisztítjuk. Átázva nehezen piríthatók, ránthatók.

Zöldségalaplé

Kép nélkül
0.5 db durvára vágott zellergumó
1 db durvára vágott, közepes méretű sárgarépa
1 szál durvára vágott szárzeller
10 dkg apróra vágott csiperkegomba
2 db érett, negyedekre vágott paradicsom
1 nagy csipet
1 evőkanál reszelt narancshéj
6 szem fehér bors
2 gerezd félbevágott fokhagyma
1 fej durvára vágott vöröshagyma
1 szál durvára vágott póréhagyma

1. Nagyobb edénybe tesszük a zöldségeket és a gombát, felöntjük 1.5 liter vízzel. Belekeverjük a fokhagymát, az egész borsot, a szerecsendiót, a narancshéjat (ezeket célszerű kisebb gézdarabba kötve a vízbe lógatni, így főzés után nagyon könnyű eltávolítani a levesből), a bouquet garnit és a sót. Felforraljuk, majd fedő alatt, közepes lángon 45 percig főzzük.

2. A zöldséges levet hagyjuk kihűlni. Nagyobb edényre drótszűrőt ültetünk, és a levet átszűrjük, a zöldségeket kanál hátával áttörjük, a fűszereket kidobjuk.

Babbal töltött gomba joghurtmártással
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1136 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Vegetáriánus konyha Vegetáriánus konyha
(Vince Kiadó, 2008)

A vegetáriánus étrend egyre növekvő népszerűsége nyomán a hús nélküli ételek a világ gasztronómiájában is mind nagyobb teret nyernek. A konyhafőnökök mesterségbeli tudásokat latba vetve, lelkesen kreálnak egész... bővebben...
Babbal töltött gomba joghurtmártással
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Vegetáriánus konyha Vegetáriánus konyha
(Vince Kiadó, 2008)

A vegetáriánus étrend egyre növekvő népszerűsége nyomán a hús nélküli ételek a világ gasztronómiájában is mind nagyobb teret nyernek. A konyhafőnökök mesterségbeli tudásokat latba vetve, lelkesen kreálnak egész... bővebben...
most van szezonja