Csirkesült fokhagymával

Elkészítési idő: 115 perc Munkaidő: 20 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Csirkesült fokhagymával
Adag: 4-6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
170 dkg egész csirke
40 gerezd hámozatlan fokhagyma
4 evőkanál olívaolaj
2 ág friss kakukkfű
2 szál petrezselyem
vagy
2 dl forró víz
ízlés szerint
ízlés szerint bors
A díszítéshez:
igény szerint apróra vágott, friss petrezselyemzöld

Elkészítés:

1. A csirkét kívül- belül leöblítjük és szárazra töröljük, majd combjait összekötözzük. Nagy, lefedhető, tűzálló sütőedényben felhevítjük az olajat. Előbb a csirke egyik, majd a másik oldalát is aranybarnára pirítjuk benne. Kivesszük az edényből.

2. A sütőedénybe tesszük az egész, héjas fokhagymagerezdeket, a tetejére a kakukkfű- és petrezselyemszálakat, és végül a babérlevelet. Ráfektetjük a csirkét a mellrésszel felfelé, és meghintjük sóval, borssal. Lefedve, takaréklángon sütjük körülbelül 90 percen át, amíg a csirke húsa megpuhul, és a legvastagabb részébe szúrt hústű mentén tiszta lé folyik ki. Előmelegített tálra emeljük át, lefedjük alufóliával, és félretesszük.

3. Egy tál fölé helyezett finom lyukú szitába szedjük át a fokhagymát meg a zöldfűszereket, és miután a babérlevelet kidobtuk, átpasszírozzuk. A sütőedényt közepes lángon felhevítjük, beleöntjük az alaplét, és felforraljuk - az edény aljára letapadt húsdarabkákat fakanállal fellazítjuk. Beletesszük a fokhagymapürét, megkóstoljuk, és szükség esetén ismét ízesítjük .

4. A csirkét feldaraboljuk, ráöntjük a fokhagymamártást, és friss petrezselyemmel díszítve tálaljuk.

Friss és gyümölcsös, száraz, üde, fiatalon fogyasztandó fehérbor illik hozzá.

Csirkealaplé

Csirkealaplé
200 dkg darabolt csirkeaprólék
0.5 dl olaj
1 nagyobb fej vöröshagyma
100 dkg hasábokra vágott vegyes zöldség
20 dkg kelkáposzta
2 gramm szegfűbors
2 gramm fekete bors
1 ág zellerlevél vagy

1. Sós, hideg vízben feltesszük főzni a húst, a hagymát, a kelkáposztát, fűszereket, sót.

2. A zöldségeket megpirítjuk az olajon, majd a leveshez adjuk.

3. Lassan és hosszasan főzzük, majd leszűrjük.

Levesek, főzelékek és mártások készítésekor használjuk.

Csirkesült fokhagymával
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1557 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Francia konyha Francia konyha
(Vince Kiadó, 2011)

A franciák híresek a gasztronómia iránti kitüntetett figyelmükről, valamint választékosságukról az alapanyagok, a főzés és az étkezés területén. Valójában mindennél jobban szeretnek enni, és csodálatos konyhájuk tükrözi a... bővebben...
Csirkesült fokhagymával
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Francia konyha Francia konyha
(Vince Kiadó, 2011)

A franciák híresek a gasztronómia iránti kitüntetett figyelmükről, valamint választékosságukról az alapanyagok, a főzés és az étkezés területén. Valójában mindennél jobban szeretnek enni, és csodálatos konyhájuk tükrözi a... bővebben...
könyvek